Addenda la episodul ‘Icoana’

Inca nu s-au linistit apele in mass media pe marginea scandalului provocat de prezenta simbolurilor religioase in scoli. Unul dintre cele mai echilibrate si de bun simt articole a fost publicat in Romania Libera din 13 ianuarie, intitulat Icoana între estetic si religios scris de Nicolae Dragusin.

Dupa ce autorul face o trecere in revista a superficialitatii argumentelor celor care sustin scoaterea icoanelor din scoli, isi incheie demersul cu urmatorul paragraf:

“Ar fi nedrept daca acest comentariu s-ar incheia fara a sublinia atitudinea inteleapta a celorlalte confesiuni care, desi indirect invocate drept obiect al discriminarii de petitionari, nu s-au simtit agresate de prezenta simbolurilor pe care nu le cinstesc. Acest lucru vine sa intareasca pozitia profund inteleapta pe care confesiunile cu mai putini aderenti o au in raport cu celelalte culte. In aceasta atitudine se regasesc nu doar germenii dialogului si al comuniunii autenice intru Dumnezeu, Allah sau Iahve, ci si spiritul solidaritatii celor care cred in ceva, spre deosebire de cei care nu cred in nimic (afara poate dar de propriul ego).”

One Reply to “Addenda la episodul ‘Icoana’”

  1. Crucea e simbolul crestinismului,ea trebuie sa ramina in scoli.
    Desi nascut la pocaiti,botezat tot la neoprotestanti,am un deosebit respect pentru cruce si Fecioara Maria.
    De gustibus non disputandum,zice latinul,nu?

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Statisticile zilei

  • 245
  • 42
  • 25,383
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.