Addenda la episodul ‘Icoana’

Inca nu s-au linistit apele in mass media pe marginea scandalului provocat de prezenta simbolurilor religioase in scoli. Unul dintre cele mai echilibrate si de bun simt articole a fost publicat in Romania Libera din 13 ianuarie, intitulat Icoana între estetic si religios scris de Nicolae Dragusin.

Dupa ce autorul face o trecere in revista a superficialitatii argumentelor celor care sustin scoaterea icoanelor din scoli, isi incheie demersul cu urmatorul paragraf:

“Ar fi nedrept daca acest comentariu s-ar incheia fara a sublinia atitudinea inteleapta a celorlalte confesiuni care, desi indirect invocate drept obiect al discriminarii de petitionari, nu s-au simtit agresate de prezenta simbolurilor pe care nu le cinstesc. Acest lucru vine sa intareasca pozitia profund inteleapta pe care confesiunile cu mai putini aderenti o au in raport cu celelalte culte. In aceasta atitudine se regasesc nu doar germenii dialogului si al comuniunii autenice intru Dumnezeu, Allah sau Iahve, ci si spiritul solidaritatii celor care cred in ceva, spre deosebire de cei care nu cred in nimic (afara poate dar de propriul ego).”

One Reply to “Addenda la episodul ‘Icoana’”

  1. Crucea e simbolul crestinismului,ea trebuie sa ramina in scoli.
    Desi nascut la pocaiti,botezat tot la neoprotestanti,am un deosebit respect pentru cruce si Fecioara Maria.
    De gustibus non disputandum,zice latinul,nu?

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.