Nedreptate in repararea nedreptatilor

Presa româna a semnalat ca în ziua de 26 ianuarie Valentin Ceausescu a câstigat în instanta dreptul de a-si redobândi averea confiscata la Revolutie, instanta admitând de altfel ca a fost arestat si detinut vreme de sase luni fara existenta unor dovezi care sa justifice aceasta masura.

La prima vedere este o masura salutara, opinia publica admitând totusi ca Valentin nu a fost un om rau si nu s-a lasat corupt de puterea nemasurata pe care o detinea familia lui.

Pe de alta parte nu pot sa nu remarc ca sunt mii de situatii blocate de justitie, a unor oameni care nu si-au recâstigat bunurile confiscate abuziv de comunisti în urma cu 50-60 de ani, oameni pentru care justitia româneasca este oarba si surda, multi dintre acestia trebuind sa se lupte cu statul român la CEDO.

Având în vedere aceste lucruri, este clar ca traim o situatie de anormalitate, în care justitia favorizeaza înca preferential pe beneficiarii privilegiilor din vechiul regim, continuând sa nedreptateasca pe cei care au suferit cu adevarat de pe urma ororilor sistemului represiv, totalitar, comunist.

One Reply to “Nedreptate in repararea nedreptatilor”

  1. Dreptate face doar Dumnezeu,cind considera necesar.
    Dar,,vai de tine pamint si mare”diavolul s-a coborit aici,cuprins de o furie mare.
    Atunci…dreptatea e doar un concept filozofic,eventual

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Statisticile zilei

  • 229
  • 40
  • 25,367
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.