Voronet? Moldovita? Nu, Scoala 19 Bucuresti!

Incredibil, aºa aratã o salã de clasã din ªcoala 19 “Tudor Arghezi”, Bucureºti. Amenajatã drept cabinet de religie, clasa a fost decoratã precum interiorul unei biserici ortodoxe. Probabil aceasta e reacþia la campania CNCD de scoaterea icoanelor din ºcolile româneºti. Doamne, dar ºi unii dintre cei care se declarã ai Tãi au sãrit gardul din marea Ta grãdinã!

13 thoughts on “Voronet? Moldovita? Nu, Scoala 19 Bucuresti!”

 1. Mare risipa de acuarele …era mai frumos ” graffiti ” !
  Oare e gratis intrarea ?
  Nu vad lumanarile …

 2. Dragul meu CNI,

  Nu stiu ce înseamnã acest tot… Depinde de punctul de vedere. Dar, ca ºi protestant, nu e o noutate cã pentru mine icoanele nu sunt, cel mult, decât opere de artã, acolo unde este cazul ºi mã aºtept sã le gãsesc la muzeu sau expoziþie. Desigur, ele mai sunt ºi obiecte de cult, dar nu pentru mine, ºi în avest caz mã aºtept sã le gãsesc în bisericile ortodoxe.

  Definitely, nu mã aºtept sã le gãsesc într-o ºcoalã publicã. Nu am fost de acord cu eliminarea simbolurilor religioase din ºcoli, nu mã deranjeazã ici ºi colo un simbol, fie el o cruce, fie ea o icoanã, dar când lucrurile ajung ca la ªcoala 19 deja este semn de aberaþie.

  Nu vreau sã vã jignesc sau sã vã rãnesc sensibilitatea. Cred însã cã ai noºtri copii nu au nevoie de icoane, au nevoie de Cuvânt ºi au nevoie de exemple vii, nu pictate.

  Nu vi se pare ciudat cã în România se înmulþesc troiþele, catedralele, schiturile, icoanele, procesiunile, moaºtele, fabricarea sfinþilor, expunerea ortodoxiei în mass media, etc, toate acestea apar ca ciupercile duã ploaie… dar în acelaºi timp depravarea moralã, hoþiile, destrãbãlarea, corupþia, minciuna, abuzurile de tot felul, se înteþesc cu aceeaºi vitezã, escaladând toate limitele? Nu vedeþi cã nu ajutã?

  Isus a zis: “Cine aude cuvintele Mele ºi le face, este ca un om înþelept care ºi-a zidit casa pe stâncã!”. Personal cred cã prin afiºarea cu obstinaþie a simbolurilor religioase, fãrã a le oferi copiilor mesajul corect ºi modelele corecte, nu facem decât sã-i vaccinãm împotriva credinþei. De aceea prefer grafitti.

 3. Ce “invatatura” ofera atitea icoane? Biblia spune ca “Adevarul” te va face liber, Cuvintul te transforma! Mi se pare ca BOR a tradus Marea Insarcinare astfel: “mergeti in toata lumea si pictati acoane cit mai multe…” Pacat de cei indusi in eroare, precum si de cei ce induc in eroare. Era mai bine sa nu se fi nascut.

 4. In tinerete cochetam cu ideea de a picta biserici.
  Un prietem imi povestea cum se imbata mereu impreuna cu preotii .Intre doua betii mai picta cate ceva …viata pe gratis bautura gratis si altele…
  Din aceasta mahmureala se nasteau icoanele mult venerate de bietii enoriasi .

 5. cred ca fiecare persoana care a raspuns inainte ar trebui sa le fie rusine pentru ce a scris. Am ramas profund impresionata de aceasta poza, mi-ati dat inca un motiv sa cred ca mai exista Oameni in lume care isi fac treaba si si-o fac din dragoste. Ma bucur ca mai exista asa ceva si-mi pare rau de cei care din diferite motive, pe care eu consider ca apar din libertatea fara limite a unora, cred ca icoanele care sunt atat de sugestive si atat de vii in sufletele noastre(a ortodocsilor) sunt nefolositoare. Ma bucur ca sunt crestin ortodox si ca avem icoane in Biserici, scoli, in diferite institutii si acasa si astfel vazandu-le ne amintim ca mereu ii avem pe Sfinti alaturi de noi.

 6. Auzi, macar noi avem cabinet de religie(da, sunt din scoala 19). Desi pute ca naiba, macar avem:P
  Nu va mai bateti joc de noi si duce..va naiba!

 7. Iata o icoana a BOR:
  Cand fratele meu s-a pocait un vecin a vrut sa adune toti orto si greco catolicii (nu stiu de ce nu ar fi fost buni si romano catolicii) si sa termine o data cu toti sectantii.
  Ma intreb cand a citit ultima oara din biblie acest iubitor de icoane si ce-o fi retinut.

 8. Deuteronom cap 4:15.
  Fiindcã n-aþi vãzut niciun chip în ziua când v-a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheaþi cu luare aminte asupra sufletelor voastre,
  16. ca nu cumva sã vã stricaþi ºi sã vã faceþi un chip cioplit sau o înfãþiºare a vreunui idol sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei,
  17. sau chipul vreunui dobitoc de pe pãmânt sau chipul vreunei pãsãri care zboarã în ceruri,
  18. sau chipul vreunui dobitoc care se târãºte pe pãmânt sau chipul vreunui peºte care trãieºte în apele dedesubtul pãmântului.
  19. Vegheazã asupra sufletului tãu, ca nu cumva, ridicându-þi ochii spre cer, ºi vãzând soarele, luna ºi stelele, toatã oºtirea cerurilor, sã fii târât sã te închini înaintea lor ºi sã le slujeºti:
  Ce simplu ar fi daca am lua Biblia in serios.

 9. io sunt de la scoala aia si credeti-ma ca tuturor li se pare o nebunie, iar profa e ticnita rau

 10. Doamna Directoare de la Sc. 19 DOARME ???? Luati masuri urgente, pentru ca ce se intampla acolo e inadmisibil ! A insufla credinta intr-un suflet tanar, in formare, e una, si a ,,baga pe gat” niste forme si invataturi scoase din burtile popilor e alta ! Asta nu e credinta, e fanatism, bigotism si prostie ! Cititi Biblia si traiti-o ! Si fiecare are dreptul de a alege in cine si ce sa creada. Nu e nevoie de religie in scoli. Si mai ales de ,,o singura religie” ! Daca nu se termina cu obligativitatile vom face proteste ! E revoltator !!!

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.