Unii se mândresc cu Petru Dugulescu!

Cãutând niºte informaþii pe net, am dat de un site al Bisericii Evanghelice din Italia. Surpriza mare a fost sã vãd cã pe aceastã paginã, sub titlul: “Cine sunt creºtinii evanghelici?”, pastorul Petru Dugulescu se aflã într-o companie extrem de selectã, din care vreau sã amintesc pe preºedintele american Jimmy Carter, pastorul de culoare Martin Luther King, tenismanul Michael Chang sau vedeta lui A.C.Milan, fotbalistul brazilian Kaka.

9 thoughts on “Unii se mândresc cu Petru Dugulescu!”

 1. wow frumos descrisa activitatea fratelui Petrica .
  Multumesc pt sesizarea siteului .fiind in Italia ma intereseaza sa cunosc,

 2. am fost
  am primit pe domnul isus in inima si botezul in anul 1976 luna septembrie 05 biserica babtista hateg
  pastor fiind fratele petru dugulescu
  a fost perioda din viata mea cea mai binecuvintata
  din punct de vedere spritual

 3. Delia,
  Cu plãcere! Sper sã înþelegi mai multe ca mine!

  Maria,
  Mã bucur sã aud aceastã frumoasã mãrturie. Ai fost îmbogãþitã spiritual de acest om ºi e bine cã preþuieºti cum se cuvine acest lucru.

 4. Nu conteaza cine ai fost in trecut, daca Iisus te-a spalat cu sangele Sau si ai fost nascut din nou Dumnezeu te poate folosi spre slava Lui. Apostolul Pavel spune in epistola sa catre Galateni ca era un prigonitor al Bisericii, un turnator la securitatea teocrata a evreilor, dar in momentul in care s-a intalnit cu Cristos pe drumul Damascului viata lui s-a schimbat radical, si asta s-a vazut, eu nu ma indoiesc. P.S. Noi nu cunoastem inima oamenilor, numai Dumnezeu o cunoaste; Oare inima ta este cu totul a Lui Dumnezeu?

 5. Privit cu inocenta, sentimentul care s-a exteriorizat prin tot ceea ce aduce blogul Patratosului seamana cu sentimentul unui cautator de adevar, al unui “justitiar”. Nobil prin declararea intentiei, sfisietor prin tradarea “cauzei ascunse” si anume drama urmasului unui tradator, blogul indeamna la o atenta si fina observare. Cum sa nu admiri cruciada inversa dusa nu atit prin aruncarea lancilor si sagetilor , ci prin redirectionarea acestora dupa ce au fost aruncate de altii inspre directii absolut “intimplatoare”.
  Si cind te gindesti ca nimic din toate acestea nu slujeste nimanui decit adevarului.
  Aproape simti nevoia sa te intrebi daca nu cumva avem de-a face aici cu eruptia juvenil-adultoida a frustrarilor cuiva care, tradat simtindu-se de viata, de oameni, de cei de aproape si cei de departe, nu mai are alta placere decit sa descopere ca nu este singurul astfel tradat. El nu poate face insa ceea se simte impins sa faca. E prea riscant. Si atunci mai ramine un singur lucru : sa ofere cimp de batalie tuturor celor dispusi sa palmuiasca pe cei pe care el nu-i poate palmui. Din decorul pus la dispozitie nu lipseste nici ceata. Ceata aceea necesara ascunderii arcasilor.
  In timpul acesta insa sagetile aruncate pentru sperierea duhurilor din inaltime lovesc in tinte si in ” pagubele colaterale”. Dar nu-i nimic. Din moment ce si tu esti o paguba colaterala a propriului tata, ce mai conteaza. Daca rezultatul ar fi fara gres atins si singurul care va rasari din noroiul acesta va fi adevarul, ei bine, ma plec umil si tac. Dar am impresia ca “adevarul” propus noua aici prea are o singura haina si prea duce intr-o singura directie. Pornit sa smulga neghina cu orice pret “justitiarul ” nostru are o problema: se complace in a pazi hainele celor ce cu dreapta minie ori tipa ori isi astupa urechile, ori ridica piatra.
  Te rog adu-ti aminte Patratosule de acel moment pe care sigur l-ai trait cindva. Atunci erai sigur, stiai cu certitudine ca ai un tata ca nimeni altul. Tocmai certitudinea de atunci, tradata acum, te doare .
  Care este certitudinea cu care te hranesti acum ? Oare va fi ea tradata cindva in viitor ? Acum vei zice : nu.
  Asa ai fi zis si atunci.

 6. Drept-unghiularule,

  Cred ca ai postat gresit acest comentariu. Banuiesc ca el tinteste alt post de pe blog, dar n-am cum sa-l mut acolo…

  Ai un stil cam pretentios de a spune lucrurilor pe nume, dar diagnostichezi destul de bine. Si eu am identificat problema cu ‘pazitul hainelor’. Mai mult, eu cred ca el face si galerie, asemenea ultrasilor de pe anumite stadioane.

 7. Pacat ca intre noi au aparut oameni care “dau foc Bisericii pe dinlauntru, in timp ce lumea si diavolul ne ataca din afara. Si-au gasit intre noi oameni de-ai lor – pentru putere, pentru pozitii, pentru faima, pentru fun…nu stiu pentru ce. Ceea ce este mai dureros este ca “aruncarea cu pietre, noroi si murdarie” se face PE NEDREPT (sper) sub “pretentia” locurilor pe care ..unii… le ocupa in Consiliul Uniunii… sau ca si Conferentiar la Oradea (uite ca am zis-o!).
  Nu vi se pare ca incearca sa faca “lupta lor” sa para “pozitia oficiala a Baptistilor?” Cel putin ziarele prost informate asa spun!
  Denigrarea pastorilor, a Uniunii, a Seminarului, a Universitatii Oradea…. ar trebui sa dopara p[e orice Crestin… nu de alta, dar pe Domnul Isus Il doare tare!

  Haideti sa ne sculam si sa zidim!

  Beni Lup

 8. Nu cred ca va apare acest post, dar incerc si aici si peste tot:

  Titlu de ziar:
  Patratosul si ai lui bat in retragere!

  Cica s-a pornit solie de la Oradea si “colonelul Marius” a trimis ravase “locotenentilor ” sai: “Fratilor, vine Lupul! Rasvaneeeee, Petyyyyyyyyyy, LogiKkkkkkkkkkkk, Vlad-uleeeeeeeeee, Elisssssssaaaaaaaaaaaaa,… , toti moldovenii mei, si voi alti “licurici care mi-ati pupat degetul de la picior zile la rand, ne retrageeeeeeeeeeem”
  E, ce sa faci, poate ca Beni asta este omul lui Iosif Ton sau al lui Dumnezeu. V-ati gandit la asta?
  Si acum, ia priviti cum un simplu “ordin” de la Marius Cruceru (barbos ca un sofer de taximetru ieftin) calmeaza un doctoras ca Rasvan (i-ati privit fatza calma si senina – ca dupa o betie de vreo cativa ani) si calmeaza pe Vlad, si pe Logik (desi nu vad nimiK logiK la tipul asta-decat poate semnul intrebarii folosit prea des)?
  Si ia uite fratili meu cum se dau astia acum ca “pasnici” si “smeriti” si “grevisti” si “binevoitori”. Observati tonul lui Marius: “Eu nu…eu am intentionat… eu as fi vrut…. cat despre mine eu indemn la calm, va rog… S-a “pocait omul” fiindca vine Lupul!

  Beni Lup, de ce nu mai intri omule pe blog ca poate oamenii vor sa te “perie” ca sa te “imbuneze”?
  Nu de alta, dar de data asta “chiar ca a venit Lupul” dar astia se credeau “cei mai.. ” si “singurii…”

  A vazut cineva scrisoarea despre care este vorba? Tare as dori sa o vedem si noi. Eu am auzit doar un fragment din ea citit de Beni Lup in fata Adunarii Comunitatii si mi se pare foarte bine fondata si nu are in ea nimic personal impotriva nimanui – o sesizare la adresa Uniunii – fiindca Uniunea a fost terfelita de “licurici”

  Parca Patratosu nu mai are asa colturi – este instabil ca i se duce “baza mare a patratului”.
  Rasvan si-a pierdut “bisturiul” sau a cazut pe ganduri – ramai pe ganduri frate, ca omul tau Marius nu “e atat de Papa” cum credeai – e si el om.

  Beni Lup a cerut sa va opriti si nu ati vrut, ba l-ati batjocorit fara sa il cunoasteti. Acum ati vazut ca omul este serios? Nu a vrut sa dea scrisoarea nimanui decat celor din Consiliul Uniunii. Apreciez aceasta pozitie.
  Asteptam vesti imbucuratoare: pocainta ar fi cea mai buna veste!
  Sa auzim numai de bine!
  Azi in timisoara, maine in toata tara! Exista Dumnezeu, Exista Dumnezeu!

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.