Simfonia bizantina

Cer scuze prietenului CNI, dar nu pot sã nu mã leg iarãºi de ograda vecinului! Ce sã fac dacã lucrurile sunt atât de evidente?

Pe 30 septembrie, Traian Basescu l-a decorat pe Patriarhul Daniel cu cel mai înalt ordin al statului roman, anume Ordinul Naþional „Steaua României” în Grad de Mare Cruce. Momentul decorãrii era total nepotrivit. Dacã Daniel a fost decorat pentru meritele sale ca mitropolit al Moldovei, de ce nu l-a decorat Bãsescu înainte de alegerea ca patriarh? Fiindcã în mod sigur nu a fost decorat pentru merite patriarhale, neavând încã timp sã dovedeascã ceva. În mod clar deci, primul acord al simfoniei este unul politic.

Pe 27 octombrie, Patriarhul Daniel l-a decorat la rândul lui pe Traian Basescu cu cea mai înaltã distincþie a BOR. ªeful statului a primit astfel din partea lui Daniel Crucea Patriarhalã. Tare-mi-e cã ºi cel de-al doilea acord al simfoniei este tot unul pur politic. Meritul lui Bãsescu, în opinia patriarhului, este cã acestuia îi place sã cunune pe unul ºi pe altul ºi Daniel chiar l-a îndemnat sã se þinã de aceastã “lucrare misionarã”. Wow! Ce drãguþ! Poate pleacã Traian al nostru sã cunune ºi ceva talibani! Dacã e lucrare misionarã, pãi sã fie frate!

Emoþionat, cârmaciul suprem a declarat, conform Mediafax: “Mãrturisesc cã este o mare surprizã pentru mine. La liturghie am venit pentru cã, oricum, din 2002, dupã ce tatãl meu a plecat în nefiinþã, slujbele ocazionate de Sfântul Dumitru îmi prilejuiesc momente de împãcare ºi de gând cãtre tata. Cred cã, de acolo de unde se aflã acum, dacã vede se bucurã”. Emoþionant moment. Îmi aduce aminte de “dragã Stolo!”. Vouã nu?

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.