Reacþii în primele 24 de ore de la moartea lui Petru Dugulescu

Petru Dugulescuªtirea morþii pastorului baptist a suscitat interesul unei pãrþi importante a publicului românesc. Deºi mare parte din mass-media nu se oboseºte sã informeze opinia publicã în anumite direcþii, este sugestiv faptul cã în topul WordPress al blogherilor români, ºtirea morþii lui Dugulescu a þinut capul de afiº, conducând detaºat, spre stupefacþia unora care nu au auzit de el, sau spre tulburarea altora, precum pãrintele Picioruº, aka Bastrix, care face alergie oridecâte ori în cale îi iese ceva care nu miroase a ortodox.

Pe lângã blogurile ºi siturile evanghelice care au marcat evenimentul, o notã pozitivã a dat Amos News care a publicat deja douã ºtiri pe marginea acestuia, ultima din ele extrem de elocventã:

“Mii de baptiºti sunt aºteptaþi, în aceste zile, sã-i aducã un ultim omagiu pastorului Petru Dugulescu, care a decedat ieri searã, în urma unui stop cardio-respirator, transmite corespondentul AMOS News.

Ligia Dugulescu, director executiv al Fundaþiei „Isus Speranþa României, a anunþat cã trupul neînsufleþit a fost depus la Biserica Eclesia din Timiºoara, situatã pe strada Mureº nr.3, unde cei care doresc pot sã îi aducã un ultim omagiu în aceastã searã ºi sâmbãtã, între orele 18 ºi 20. Duminicã dimineaþã va fi un serviciu divin tot în cadrul aceleaºi biserici.

Duminicã, de la ora 18, corpul neînsufleþit va fi depus la Biserica Betel din Timiºoara, situatã pe strada Ady Endre. Ultima slujba religioasa va avea loc luni, 7 ianuarie, ora 13 la Biserica Baptista Betel, cortegiul funerar îndreptându-se la Cimitirul Eroilor, unde va fi înmormântat.

Pastorul Petru Dugulescu, fondator ºi preºedinte al Asociaþiei Evanghelistice ºi de Caritate „Isus Speranþa României” a încetat din viaþã în data de 3 ianuarie la Spitalul Judeþean din Timiºoara, în urma unui stop cardio-respirator.

Petru Dugulescu a fost primul pastor baptist care a fost ales în Parlamentul României în calitate de deputat pentru douã mandate consecutive, din partea PNÞCD, între 1992 ºi 2000. El a fost unul din fondatorii Grupului de Rugãciune din Parlamentul României. O parte din experienþele sale trãite în timpul slujirii de pastor se regãsesc în cele douã volume autobiografice, „Ei mi-au programat moartea” ºi „Democraþie ºi persecuþie”. Pastorul ºi-a transpus gândurile ºi în volume de poezii.

Din dragostea sa pentru persoanele aflate în nevoie, Petru Dugulescu a cãutat mereu resurse pentru susþinerea proiectelor asociaþiei. „Copiii orfani i-au fost aproape de suflet ºi au fãcut parte din viaþa lui, astfel cã în anul 1992 a înfiinþat Casa Fraþii lui Onisim, care de curând a împlinit 15 ani. Tot „tata Dugu”, cum spun bãieþii de la Onisim, a deschis un azil de bãtrâni ºi fete cu handicap la Haþeg, asigurând, de asemenea, hrana zilnicã pentru 40 de bãtrâni din Timiºoara”, a precizat Ligia Dugulescu.

Evanghelistul a fost laureat cu o serie de premii naþionale ºi internaþionale, printre cele mai importante fiind titlul de “Ambasador al Pãcii” oferit de Interreligious and International Peace Council, laureat cu premiul “Freedom Fighter Award” (“Luptãtor pentru libertate”) de American Freedom Festival. Dugulescu era ºi cetãþean de onoare în patru state americane.”

Simþindu-se cu musca pe cãciulã probabil, posesorul blogului pompos intitulat http://centruldeistoriesiapologetica.wordpress.com/ a pus lacãtul la uºã astãzi. Dacã încerci sã-i accesezi situl, te întâmpinã mesajul: “This blog is protected, to view it you must log in.”

Citește și Baptiștii din România: Pionierii

13 thoughts on “Reacþii în primele 24 de ore de la moartea lui Petru Dugulescu”

 1. Ferice de acum incolo de mortii care mor in Domnul! “Da”,zice Duhul,”ei se vor odihni de osteneliile lor, caci faptele lor ii urmeaza!”

 2. ªi câteva zeci ºi tot ar fi bine!

  Mi-aduc aminte cã odatã dânsul povestea cum cã cei din comitetul bisericii spuneau cã vor sã mai aducã un pãstor, dar sã fie tot ca el… La care el le-a rãspuns: “Ca mine? Pãi eu m-am sãturat pânã peste cap de mine însumi ºi voi vreþi sã mai aduceþi încã unul ca mine! No Way!”

 3. ROMANIA este timpul sa faci ce-ti spune imnul ,e timpul de trezire ,am ramas mai saraci astazi prin plecarea unui om deosebit care asuferit si a stat in spartura pentru ca si-a iubit semenii si tara.
  Avem nevoie mai mult ca oricand de DUMNEZEU.

 4. lasati judecata.judecate este a Domnului….”cine este fara pacat sa ia piatra si sa dea…”sa privim la ceea ce a facut bun pt semeni si pt Domnul si sa luam exemplu de la dansul.

 5. pacat ca nu s-a inteles ce a zis fr, petrica prin victima, astfel s-a mers pe o panta gresita.A fost un om de neegalat si nu permiteti sa se arunce cu noroi , pentru ca n-o sa reuseasca nimeni sa intineze memoria acestui om cred ca familia merita mangaiere si compasiune.Sora Ligia sa fiti mandra de sotul dumneavoastra,putini oameni au avut o calauzire a Duhului Sfant asa cum a avut fr, petrica.

 6. “Cercetati toate lucrurile si luati ce este bun”. Ferice de cine a inteles ce a spus apostolul Pavel.
  Ma bucur sa aflu in valmasala blogurilor si aceasta alee curata. Slava Domnului ca mai sunt oameni care stiu sa admire trandafirii pentru petale si miros, si nu pentru ghimpi!
  Pentru l-am iubit in viata si il stimez si mai mult acum, am dedicat prima pagina a ziarului tiparit pentru romanii din SUA pentru a-l reda pe “Dugu” asa cum era el pentru mine. Gata sa asculte si gata sa se roage. “Steven, pentru ce vrei sa ma rog acum. Care-ti sunt proiectele de viitor? Ce ti-a mai pus Domnul pe inima?”.
  Fratele Petrica nu ma va intreba nimic de-acum incolo si nu o sa ma incurajeze decat prin scrierile si poeziile care le am si care parca le-a scris tocmai pentru a ne aduce intotdeauna aminte de el.
  Vor fi multe de spus despre el. Aleg sa citesc si sa scriu doar de bine, pentru ca numai binele construieste. Ori “Dugu” a fost un adevarat constructor. Oricine vrea sa-l picteze altfel, greseste amarnic!
  Domnul sa binecuvanteze familia Dugulescu si pe toti cei ce raman schimbati in bine datorita acestui om daruit pe de-a-ntregul lui Dumnezeu. El nu a dat doar zeciuiala! A dat tot! Din timp, din bani, din ce era! Ma bucur ca l-am cunoscut, ma bucur si mai mult ca mi-a afectat modul de gandire!
  http://www.RomanianTribune.NET
  vezi editia 157 (Vineri, 11 ianuarie 2008)

 7. Steven,
  Fii binevenit pe aceastã alee. Poate împreunã reuºim sã o transformãm în autostradã!
  Mulþumesc mult pentru cuvintele bune ºi, mai ales, pentru mãrturia pozitivã pe care o depui.

 8. Petru Dugulescu,
  Un om al Lui Dumnezeu prin care Dumnezeu si-a aratat puterea si Cel Prea Inalt a revarsat prin el dragostea care te patrundea si te topea pana acolo ca-L simteai pe Dumnezeu ca-ti inmoaie inima.Duhul Sfant era deplin peste el;avea doar chip de om,dar Dumnezeu il folosea pentru a-si revarsa puterea prin el.Nu poate fi masurata durerea pe care a pricinuit-o plecare dansului pentru totdeauna dintre noi.
  Vom gasi oare suficiente cuvinte pentru a evoca ,pentru a elogia ceea ce a fost PETRE DUGULESCU?

 9. Vreau sa va multumesc tuturor pt cuvintele frumoase postate pe acest blog.In mijlocul furtunii de vorbe urate care mi-a fost dat sa le aud in ultima perioada este cu adevarat o binecuvantare pt mine si familia mea sa citim aprecierile d-voastra.
  Daca vom fi uniti atat pe plan orizontal,unii cu altii,cat si pe plan vertical cu Domnul Isus vom putea realiza lucruri mari, atat in planul bataliei spirituale din Romania cat si pt societatea Romaneasca atat de bolnava.
  …haideti sa fim smeriti pt ca Domnul Isus sa poata fi cu adevarat Mare!

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.