Rãzboi pan-ortodox la Betleem

Cincizeci de clerici ortodocºi greci s-au luat la bãtaie cu mãturile, astãzi, de Sfântul ªtefan, cu 30 de preoþi armeni, chiar în Biserica Naºterii Domnului din Betleem, în Cisiordania. ªapte dintre combatanþii în sutanã au fost rãniþi în confruntãri. Încãierarea a izbucnit în timp ce preoþii fãceau curat în Biserica Naºterii Domnului, care este administratã de Biserica Catolicã, Biserica Ortodoxã Greacã ºi Biserica Armeanã. La un moment dat, ortodocºii greci au fãcut imprudenþa sã intre în partea Bisericii administratã de armeni. Poliþia, înarmata cu bastoane, i-a despãrþit pe preoþi. Dupã intervenþia oamenilor legii, clericii au continuat sã lustruiascã podelele Bisericii Naºterii Domnului, pe care o pregatesc pentru sãrbãtorile de la începutul anului.

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Statisticile zilei

  • 229
  • 40
  • 25,367
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.