Patriarhia versus CNSAS

Patriarhia BOR a remis presei un comunicat prin care explicã de ce ierarhii ortodocºi nu doresc clarificarea situaþiei vis-a-vis de colaborarea cu Securitatea. Motivul este cã, citãm: “în sedinta de lucru din luna februarie 2007, desfãºuratã sub preºedinþia vrednicului de pomenire Parintele nostru Patriarh Teoctist, Sfântul Sinod a hotãrât înfiinþarea unei Comisii de istorici cu scopul realizãrii unui studiu obiectiv asupra contextului istoric în care a supravieþuit ºi pãstorit Biserica Ortodoxa Românã în timpul regimului comunist. Cunoaºterea corectã a contextului istoric este absolut necesarã înainte de a cerceta ºi evalua diferite atitudini ale unor clerici ortodocºi pentru aflarea adevãrului istoric ºi judecata dreaptã a celor petrecute în România în anii comunismului.” Ca urmare, se pretinde cã atitudinea CNSAS nu face altceva decât sã tulbure alegerea noului patriarh, iar în concluzie se stipuleazã direct cã aceasta: “explicã de ce clericii ortodocºi nu rãspund solicitãrii CNSAS atâta vreme cât existã suficiente motive de îndoialã faþã de capacitatea acestei instituþii de a se pronunþa în mod obiectiv asupra trecutului Bisericii din timpul comunismului.” Puteþi citi comunicatul în întregime aici.

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Statisticile zilei

  • 135
  • 33
  • 23,239
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.