Ortodocsii si catolicii bat palma la 1000 de ani de la marea schisma

Conform ziarului Adevãrul, calea reunificãrii între creºtinii din Vestul ºi Estul Europei pare deschisã, dupã ce, în capitala Italiei, a fost fãcut public primul document semnat de cele douã pãrþi, în care este recunoscut formal primatul papal. De la Marea Schismã din 1054, locul acordat episcopului Romei a constituit unul dintre subiectele de discordie dintre cele douã biserici, care a fãcut sã curgã multã cernealã, dar ºi mult sânge.

Textul comunicatului reprezintã rodul eforturilor depuse de comisia de dialog teologic dintre Bisericile Catolicã ºi Ortodoxã, care s-a reunit în oraºul italian Ravenna, la începutul lunii octombrie, semnatarii recunoscând cã Biserica Romei ocupã primul loc în ordinea canonicã ºi cã episcopul Romei este primul dintre patriarhi. De la negocieri însã au lipsit reprezentanþii bisericii ruse, cunoscutã pentru poziþia antagonistã faþã de catolicism.

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Statisticile zilei

  • 143
  • 34
  • 23,247
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.