O noua repriza în “Razboiul împotriva Craciunului”

Prezentatorul conservator Bill O’Reilly, al postului de televiziune Fox News, a proclamat câºtigarea „rãzboiului împotriva Crãciunului“, cum a declarat pe post, dupa ani întregi de luptã cu trupele “corectitudinii politice”. Acest rãzboi a fost declanºat dupã ce diverse magazine, dar ºi reprezentanþi ai autoritãþilor americane, inclusiv Casa Albã, deciseserã sã nu mai foloseascã în public expresii precum „brad de Crãciun“ ºi „Crãciun fericit!“ de teama de a nu ofensa reprezentanþii altor religii decât creºtinismul. În schimb, au apãrut expresii precum „brad de sãrbãtoare“ ºi „Sãrbãtori fericite!“, care aduceau aminte, în mod straniu, de schimbarea lui Moº Crãciun în Moº Gerilã, în blocul comunist.

Ceea ce l-a determinat pe O’Reilly sã proclame victoria în rãzboiul împotriva Crãciunului a fost decizia Camerei Reprezentanþilor de a adopta o rezoluþie care sã proclame „importanþa Crãciunului ºi a credinþei creºtine“. Republicanii mai câºtigaserã o bãtãlie în acest rãzboi în 2005, când reuºiserã sã redenumeascã bradul de pe Capitol Hill „brad de Crãciun“, dupã ce, la mijlocul anilor ’90, acesta devenise „pom de sãrbãtoare“.

Este interesant cã aproape în acelaºi timp, oficialii europeni au parafat noul tratat al uniunii, care exclude din start orice referire la Dumnezeu sau la rolul creºtinismului în istoria continentului.

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.