O noua repriza în “Razboiul împotriva Craciunului”

Prezentatorul conservator Bill O’Reilly, al postului de televiziune Fox News, a proclamat câºtigarea „rãzboiului împotriva Crãciunului“, cum a declarat pe post, dupa ani întregi de luptã cu trupele “corectitudinii politice”. Acest rãzboi a fost declanºat dupã ce diverse magazine, dar ºi reprezentanþi ai autoritãþilor americane, inclusiv Casa Albã, deciseserã sã nu mai foloseascã în public expresii precum „brad de Crãciun“ ºi „Crãciun fericit!“ de teama de a nu ofensa reprezentanþii altor religii decât creºtinismul. În schimb, au apãrut expresii precum „brad de sãrbãtoare“ ºi „Sãrbãtori fericite!“, care aduceau aminte, în mod straniu, de schimbarea lui Moº Crãciun în Moº Gerilã, în blocul comunist.

Ceea ce l-a determinat pe O’Reilly sã proclame victoria în rãzboiul împotriva Crãciunului a fost decizia Camerei Reprezentanþilor de a adopta o rezoluþie care sã proclame „importanþa Crãciunului ºi a credinþei creºtine“. Republicanii mai câºtigaserã o bãtãlie în acest rãzboi în 2005, când reuºiserã sã redenumeascã bradul de pe Capitol Hill „brad de Crãciun“, dupã ce, la mijlocul anilor ’90, acesta devenise „pom de sãrbãtoare“.

Este interesant cã aproape în acelaºi timp, oficialii europeni au parafat noul tratat al uniunii, care exclude din start orice referire la Dumnezeu sau la rolul creºtinismului în istoria continentului.

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Statisticile zilei

  • 240
  • 42
  • 25,378
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.