O chestiune de valori

“Acolo unde este comoara voastrã, este ºi inima voastrã”. Valorile noastre aratã de fapt cine suntem, sunt ingredientele care ne definesc. Degeaba pretindem cã suntem cine am dori sã pãrem cã suntem, fiindcã ne trãdeazã valorile pe care le avem.

Noi românii, în mod special, suntem caracterizaþi de valori ciudate. Vrem sã fim percepuþi ca democraþi dar nu împãrtãºim valorile democraþiei. Vrem sã fim percepuþi ca o naþiune din lumea bunã, dar nu avem valorile caracteristice civilizaþiei. Tot aºa vrem sã fim percepuþi ca o naþiune creºtinã, dar cât de departe este cerul de pãmânt, tot atât de departe suntem ºi noi de valorile creºtine.

Pãrem atât de doritori sã ne prezentãm ca fiind de valoare, dar cu cât suntem priviþi mai îndeaproape, cu atât arãtãm mai asemenea minoritarilor care se împodobesc cu salbe de galbeni dar care n-au cunoscut încã rostul sãpunului ºi a detergenþilor.

One Reply to “O chestiune de valori”

 1. Nu ti-as dori sa-i cunosti mai bine pe cei care au “valorile civilizatiei”.Sunt din ce in ce mai dependenti de confort , si tot mai departe de ei insisi.
  Eu am vazut si inainte de 1989 german din RFG care lucra de 3-4 ani la noi , era reprezentantul germaniei in romania …si furaa mai mult decat ai nostrii .
  Pune-i in alt sistem si vei vedea ce pot, la fel cu ai nostrii care se duc afara(nu hotii si talharii de meserie),
  se adapteaza rapid si ajung respectabili…..
  Concluzie, mereu am avut conducatori care s-au imbogatit rapid si pe noi ne-au vandut cu totul…….
  Nu suntem inca la fel de defecti ca ei dar ne straduim sa-i ajungem din urma! sic

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.