Ne-am grabit cu concluziile: “CÂND EPISCOPUL ROMEI ERA ORTODOX ATUNCI ERA PRIMUL ÎNTRE PATRIARHI”

Într-un comunicat al Patriarhiei Române, se precizeazã cã lucrurle nu stau aºa cum a interpretat mass-media… Nici nu se pune problema recunoaºterii întâietãþii episcopului Romei… consensul menþionat anterior se referã la perioada de dinainte de Marea Schismã – deci se recunoaºte cã în acea perioadã episcopul Romei era primul între egali.

Dupã titlul comunicatului care este o gãselniþã, fiindcã episcopul Romei n-a fost niciodatã ortodox în sens cultic, se pare cã nici nu se pune problema ca vreodatã sã-i fie recunoscut primatul. Aºa cã cei care deja s-au alarmat cu privire la reunificarea bisericilor, pot sã doarmã liniºtiþi. Nu se va întâmpla.

One Reply to “Ne-am grabit cu concluziile: “CÂND EPISCOPUL ROMEI ERA ORTODOX ATUNCI ERA PRIMUL ÎNTRE PATRIARHI””

  1. Nu a fost papa Romei “ortodox” niciodata in sensul ritual (nu stiu ce inseamna “cultic” in comentariul dvs.), adica ritul constantinopolitan sau studit sau ierusalimitean nu s-a folosit in Roma. Insa a fost o vreme in care papii Romei au fost in comuniune cu cele 4 mari scaune patriarhsle ale rasaritului, o vreme in care papii romei au interzis adaugarea clauzei ‘filioque” in crez, o vreme in care nu exista dogma jurisdictiei universale si a infailibilitatii papale “de la sine si nu din consensul Bisericii” cum zic actele conciliului Vatican I, si la aceasta vreme face referire comunicatul Patriarhiei.
    In acest sens a fost ortodox papa.

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Statisticile zilei

  • 230
  • 40
  • 25,368
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.