Facebook
uncategorized

Si altii muta biserici

Cele 59 de familii care locuiesc într-un sat din Germania de Rãsãrit, în apropiere de Leipzig, vor fi relocate într-o localitate situatã la 12 km distanþã, pentru a permite exploatarea cãrbunelui în zona unde au locuit pânã acum. Împreunã cu ei este mutatã ºi biserica Emmaus a satului, veche de 750 de ani. Clãdirea, în greutate de 700 de tone, a fost urcatã pe o platformã uriaºã ºi a fost transportatã cu o vitezã de 2 km / zi cãtre noua locaþie. Costul acestui proiect se ridicã la 3 milioane de euro ºi este suportat în întregime de compania minierã. Ce mã surprinde este cã, în acelaºi timp, noi închidem minele ºi plãtim salarii compensatorii minerilor. Poate cã n-ar fi rãu sã-i invitãm pe nemþi sã ne mute º nouã câte ceva prin ogradã. Nu de alta, dar când au fost invitaþi Hohenzollernii, în scurt timp au fãcut România Mare.

2 Comments

  1. Foarte interesant!!!!!
    Desi nu scriu mereu, nu este articol pe care sa nu-l fi citit pana acum. Uneori nu am nimic de adaugat sau de comentat si nu vad de ce as umple randurile.
    Ma bucur ca exista acest blog si sper in timp sa “creasca” tot mai mult!

  2. Imi pare bine cã am cititori constanþi ca tine. ªi având în vedere aºteptãrile tale, trebuie sã-mi dau toatã silinþa sã nu le înºel, nu?!!!

    Oricum, Ela îþi mulþumesc mult pentru aprecieri!

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: