Miliarde pe cadouri nedorite de Craciun

Crãciunul este o sãrbãtoare unicã cu ocazia cãreia fiecare creºtin se bucurã de minunatul cadou primit de sus prin naºterea Mântuitorului. S-a încetãþenit tradiþia ca de aceastã sãrbãtoare, oamenii sã facã cadouri celor apropiaþi. ªi multã bucurie a însoþit an de an aceastã sãrbãtoare, inclusiv prin prisma acestor cadouri dãruite cu generozitate. Asistãm însã la o secularizare a sãrbãtorii, o confiscare comercialã a Crãciunului, prin care, de la o intenþie bunã s-a ajuns la o situaþie paradoxalã, când dãruirea cadourilor a ajuns un formalism, o chestiune de etichetã ºi nicidecum un semn de preþuire aleasã, cu referire la darul cel mai de preþ, pruncul din Betleem.

Conform unui sondaj efectuat de World Vision în Marea Britanie, britanicii cheltuiesc anual peste 2,3 miliarde de lire sterline pe cadouri de Crãciun nedorite… iar o treime din acestea sunt chiar vândute ulterior pe situri de licitaþii online, cum ar fi eBay. De altfel, mai bine de un sfert din britanici nu-ºi amintesc ce anume au primit cadou de Crãciunul anterior. Cu toate acestea, parodia continuã, umbrind adevãrata semnificaþie a sãrbãtorii.

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Statisticile zilei

  • 233
  • 41
  • 25,371
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.