Memoriul baptistilor romani catre Ceausescu, in decembrie 1989!

Pastorul V.Al.Taloº scoate la luminã pe blogul domniei sale un document extrem de interesant, anume memoriul baptiºtilor români adresat “conducãtorului iubit” chiar în preajma Revoluþiei. Documentul cu pricina este extraordinar, arãtând o diferenþã majorã comparativ cu mesajul de fidelitate al lui Teoctist, expediat aceluiaº conducãtor în zilele Revoluþiei de la Timiºoara. Demn de semnalat este ºi faptul cã acest memoriu a fost aprobat de Congresul Cultului Baptist, fiind semnat de 47 din cei 50 de pastori delegaþi, fiind depus apoi la Consiliul de Stat pe 13 decembrie 1989. Era interesant sã fi aflat ºi cine sunt cei care nu l-au semnat!

Puteþi citi acest document aici.

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Statisticile zilei

  • 135
  • 33
  • 23,239
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.