Internet profitabil

Foarte mulþi oameni sunt deja dependenþi de Internet. Lucrul acesta poate sã fie bun dar poate sã fie rãu. Depinde cum ºi pentru ce foloseºti netul. ªi aici omul sfinþeºte locul, ca ºi în cealaltã realitate, fiindcã vorbim de o realitate care, chit cã e virtualã, ne impacteazã într-un mod cât se poate de real.

Mãrturisesc, în virtutea principiului cã pãcatul mãrturisit e pe jumãtate iertat, cã ºi eu petrec zilnic destul timp pe net. Mã fascineazã informaþia care îþi este la îndemânã, mã fascineaã comunicarea atât de simplã, mã fascineazã sã descopãr lumea pe care niciodatã nu o voi atinge în domeniul real. Am câteva situri proprii, am blog, am câteva proiecte ambiþioase, învãþ cât se poate despre tehnologia care stã în spate siturilor, fac cumpãrãturi pe net, am Internet Banking din vremurile de pionierat ale acestuia, m-am bucurat cã românii au primit dezlegare la PayPal ºi mi-am fãcut imediat cont acolo, particip activ la câteva grupuri de discuþie ºi chiar am visat sã câºtig bani pe Internet. Am avut momentele mele de grandoare, când dãdeam lecþii fiului meu – acum am momentele de smerenie când primesc lecþii de la el, atunci când vreau sã instalez vreun script mai rebel ºi trebuie sã apelez la adolescentul de 15 ani sã mã scoatã din încurcãturã!

Dacã ar fi sã trag linie ºi sã fac un bilanþ al zilei de azi, aº putea spune cã netul a fost foarte profitabil pentru mine. Am învãþat multe lucruri noi, mi-am fãscut mulþi prieteni, ba chiar am câºtigat ºi unele antipatii, deºi bani n-am câºtigat încã.

Azi însã am câºtigat un premiu, o carte de Rick Warren, acordatã pentru activitatea de pe grupul de discuþii Confesionala. M-am bucurat ca un copil ºi mi-am dat seama cã lumea virtualã nu poate suplini lumea realã. Bucuria de a primi o carte, nu prin valoarea materialã ci prin simbol, mi-a adus aminte cã oricât de profitabil ar fi spaþiul virtual, dacã nu existã ºi implicaþii în real, ceva important lipseºte.

Ca ºi o concluzie personalã, pot sã afirm cu certitudine cã pentru mine internetul este profitabil, dar experienþa de azi mã determinã sã fiu mai atent sã nu pierd contactul cu realitatea. Fiindcã una nu suplineºte pe cealaltã.

 

 

5 thoughts on “Internet profitabil”

 1. de obicei nu reveniti sa dati raspunsuri celor care va scriu? Eram interesata de siturile de care scriati mai sus.
  Felicitari pentru carte, dar….atentie la lectura. Indiferent care carte e, cea despre biserica sau despre viata ar trebui citita cu ochi critici………si luat doar ce e bun!

 2. Ela,
  Îmi cer mii de scuze cã nu þi-am dat rãspuns pe site. Cred cã în proporþie de 99% dau rãspunsuri, dar de data aceasta a fost o confuzie. ªtiam cã am primit un email de la tine la care am rãspuns imediat ºi în memoria mea s-a ºters aceastã scurtã întrebare care aºtepta ºi ea rãspuns. Oricum, e neglijenþa mea!

  Am vreo 4 situri lansate, unul este acest blog, altul este http://www.libertatereligioasa.ro si mai am doua care sunt din sfera afacerilor. În afarã de acestea mai am vreo douã proiecte în care lucrurile se miºcã destul de greu din lipsã de timp.

  Ai dreptate în ceea ce priveºte abordarea cãrþilor. Cam aºa fac ºi eu cu ele. Cel puþin mã strãduiesc.

  Îþi doresc numai bine!

 3. multumesc frumos! Am si aruncat o privire. Il gasesc foarte bun. Sigur o sa revin asupra lui. Ma bucur ca am insistat. Asa am mai descoperit o comoara!
  Numai bine va doresc!

 4. E o comoara cam prafuita, dar cred ca in urmatoarele luni va fi imbracata in haine noi si adusa la zi. Oricum, ma onoreaza cuvintele tale de apreciere. Mulþumesc!

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.