Încep sa curga euroii!

Da, uite cã politica preafericitului Daniel începe sã aducã roade. Dintr-un foc, guvernul a decis sã dãruiascã BOR nici mai mult nici mai puþin de 13 milioane de euro, pentru construcþia ºi repararea de biserici. Din aceºti bani, 600.000 de Euro vor merge cãtre Aºezãmântul Ortodox Românesc de la… Ierihon, pentru cumpãrarea de terenuri. Þara noastrã e aºa de îmbelºugatã ºi nu mai avem alte nevoi, mã refer aici la guvernul ãsta al lui Dãnilã Prepeleac, cã începem sã facem real-estate cu ceva suprafeþe deºertificate de la Ierihon? Oare Daniel, când ºi-a dat doctoratele, nu a frunzãrit mãcar puþin prin Biblie sã vadã ce blestem a fost aruncat asupra celor care vor reconstrui Ierihonul? Sau nu conteazã? În Biblia mea scrie astfel: “Atunci a jurat Iosua ºi a zis: Blestemat sã fie înaintea Domnului omul care se va scula sã zideascã din nou cetatea aceasta a Ierihonului! Cu preþul întâiului sãu nãscut îi va pune temeliile ºi cu preþul celui mai tânãr fiu al lui îi va aºeza porþile!” (Iosua 6:26) Wow!

Cum ambiþiile expansioniste ale lui Daniel se întind din Transnistria ºi pânã în Australia, ne putem aºtepta la o cãpuºare serioasã a economiei naþionale. Parcã vãd cã mâine, poimâine primeºte ºi prim-ministrul Moliceanu vreun colan, vreo cruce, ceva decoraþie de agãþat acolo la gât. Vai de noi!

7 thoughts on “Încep sa curga euroii!”

 1. Domnul sa se indure de noi, poporul roman. Stirile arata atatea crime, atat pacat , atata indepartare de Domnul…parca suntem Sodoma si Gomora, iar preasfintitul se ocupa de cumparat terenuri in loc sa vorbeasca oamenilor, sa ne cheme la pocainta si la un trai curat….E oribil ce se intampla in tara asta. Haideti sa ne rugam si sa mijlocim!!! Iarasi spun, Domnul sa se indure de noi.

 2. Cred cã doar rugãciunea ne-a rãmas, fiindcã de la guvernanþi nu cred cã mai avem ceva de aºteptat. κi iubesc prea mult scaunele ca sã refuze concesiile fãcute bisericii majoritare.

 3. “Oare Daniel, când ºi-a dat doctoratele, nu a frunzãrit mãcar puþin prin Biblie sã vadã ce blestem a fost aruncat asupra celor care vor reconstrui Ierihonul? Sau nu conteazã?”
  Sau poate explicatia-i ca ortodocsii nu adera la eshatologia “Left Behind”:)

 4. Nu ºtiu dacã interpretarea cât se poate de ‘literalã’ a unui pasaj biblic dintr-una din cãrþile istorice ale VT poate fi plasatã sub eticheta de ‘eshatologie de tip Left Behind’.

  În acest context mã întreb dacã ortodoºii aderã la vreo eshatologie… fiindcã eforturile lor primordiale se vãdesc în direcþia zidirii unei împãrãþii cât se poate de ancorate în aceastã lume, într-un perpetuu parteneriat strategic cu puterea politicã, fie ea carlistã, legionarã, antonescianã, comunistã, bãsescianã, etc.

 5. Pretul pentru reconstruirea Ierihonului a fost platit (vezi la 1 Regi 16:34)

  Oricum intr-un fel inteleg de ce baga bani acolo. Habar nu am de ce au infiintat asezamintul acela acolo, dar acuma ce sa faca cu el? Daca il abandoneaza, atunci intr-un fel se arata infrinti ceea ce nu da bine la imagine. Iar o extindere acolo creaza impresia ca sint in expansiune macar undeva.

 6. Florin, ai ºi tu dretate, dar nu absolutã. Faptul cã unul ºi-a asumat riscul ºi, de aici ºi plata pentru reconstruirea unei cetãþi pe care Dumnezeu nu o vroia reconstruitã, nu înseamnã cã acum este OK ºi dorinþa lui Dumnezeu a fost anihilatã de plata preþului respectiv.

  Ooo…, nu ºtiu cât eºti de bine informat în domeniu, dar pe tãrâm material BOR este într-o expansiune nemaiîntâlnitã de când Cuza a secularizat averile mãnãstireºti. Nu cred sã existe vreo þarã în UE în care statul sã fie aºa de generos cu vreun cult.

 7. Bineinteles ca dreptatea mea nu este absoluta, dar numai principial vorbind. Pentru ca practic, eu am dreptate intotdeauna. :-))

  Blestemul reconstruirii Ierihonului nu cred ca se extinde si asupra localitatii insasi. Uita-te ca Domnul Isus a intrat, a propovaduit si a facut minuni acolo. Elisei a locuit intr-o vreme in Ierihon. Iar pe de alta parte, nu cred ca BOR v-a reconstrui Ierihonul.

  Cit despre expansiunea BOR, nu cred ca are legatura cu Cuza. Istoric vorbind Cuza nu a incercat sa secularizeze averile manastiresti in acelasi fel cum au facut comunistii. El a incercat sa plateasca Muntelui Athos, adevaratul proprietar, chiar o suma mai mare decit pretul la cursul zilei. Noroc ca manastirile de acolo s-au imbufnat si au refuzat.

  Iar generozitatea statului roman este un semn al vechii lupte: fiecare incearca sa-l controleze pe celalalt.

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.