Hoþia la români

Hotia la româniO nouã apariþie editorialã, cu adevãrat ineditã: cartea “Hoþia la români”, scrisã de jurnalistul Marius Ghilezan ºi apãrutã la Editura Corint. Conform autorului ei: “Românii furã de când se ºtiu. Mama îºi alintã micuþul încã de la naºtere cu apelativul: „ce ‘oþ e copilul meu”. Nimeni nu desfide gãinãria. Fiecare se „descurcã” la locul de muncã. ªi nimeni nu vocifereazã. Cartea Hoþia la români încearcã sã explice, nu sã convingã: de ce baciul vrâncean s-a înþeles cu baciul ungurean sã-l omoare pe cel moldovean? De ce se închinã tinerii la monumentul lui Pintea Viteazul? De unde vine expresia „a-þi fura cãciula”? Ce e un tun, în limbaj antreprenorial? De ce haiducul e un personaj pozitiv? Ce fãceau marii boieri ca sã ajungã pe tron? Cum sã furi un milion ºi sã dai lecþii de cinste pe televizor?”

One Reply to “Hoþia la români”

  1. Super cartea!! Felicitari autorului!!!
    Am gasit-o in biblioteca, si am intentia de a o cumpara in cateva exemplare, pentru a o oferi cadou catorva persoane… care s-ar incadra perfect in peisajul descris.

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Statisticile zilei

  • 143
  • 34
  • 23,247
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.