Dorin Dobrincu: Despre Dosarele Securitatii la Europa Libera

Într-un interviu oferit postului de radio Europa Liberã, intitulat: “Dosarele întocmite în regimuri totalitare nu sînt întotdeauna pãstrãtoare de adevãr“, directorul Arhivelor Naþionale, dr.Dorin Dobrincu face cunoscut un lucru extrem de interesant, legat de veridicitatea dosarelor întocmite de regimurile totalitare, inclusiv cele ale Securitãþii Române.

Mã întreb care sã fie cauza? Oare se aºteptau ca într-o zi sã se întoarcã roata? Sau, probabil cã aºa cum se raportau recoltele record la hectar, porumbul înalt ca stâlpul de telegraf, vacile eroine ce dãdeau lapte sã hrãneascã un regiment (cã tot nu vedeau soldaþii pic de lapte!), tot aºa bãieþii cu ochi albaºtri, ca sã-ºi justifice activitatea, mai inventau colaboratori, informaþii, etc?

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Statisticile zilei

  • 149
  • 35
  • 23,253
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.