Dilema cu statiile PECO

Va mai amintiþi de staþiile Peco? ªi azi unii se duc sã alimenteze la “Peco”, aºa dupã cum cei mai mulþi se duc sã tragã la “Xerox”. Peco ãsta prãfuit, de care ne leagã raþiile de 20 de litri lunar, precum ºi cozile de câteva zile la benzinã, (pentru cei care nu au prins vremurile, cozile se mãsurau nu în metri, ci în ore… de aºteptare, dar la benzinã coada se mãsura în zile) s-a transformat în brandul Petrom. Brand pe care statul român l-a vândut austriecilor de la OMV, cu staþiile abia rebrãnduite cu tot, pentru suma “colosalã” de 600 milioane de euro.

Deunãzi, domnul Patriciu vinde ºi el vreo 70% din fratele mai mic al lui Peco, adicã Rompetrol, cu vreo 2 miliarde de euroi. Cum e posibil una ca asta, nu ºtiu.

Mai nou, citesc azi în presã cã OMV a fãcut o ofertã de preluare a MOL în valoare de 14 miliarde de euro. Da, aþi citit bine, 14 miliarde de euro! ªi MOL spune cã e puþin ºi refuzã oferta de preluare.

Mã întreb acum: oare guvernanþii noºtri sunt idioþi de au vândut Petromul cu doar 600 de milioane? Sau cumva s-au asigurat bãieþii pentru la bãtrâneþe cu ceva conturi burduºite prin Elveþia. You tell me.

2 thoughts on “Dilema cu statiile PECO”

  1. Nu au vandut doar “petrom” ci si dreptul de folosinta a petrolului din pamant in caz de razboi….e ca si cum ai vinde o parte din tara!
    Sunt multe grozavii in romania noastra ,ce sa astepti de la niste politicieni care intr-un mandat de 4 ani fac averi mai mari decat cateva generatii de afaceri cinstite.
    Doar Biserica are teoretic puterea de a schimba ceva in tara! …despre practica………..

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Statisticile zilei

  • 246
  • 42
  • 25,384
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.