Desculþ, în America

O, nu, nu e vorba de ‘celebrul’ roman al lui Zaharia Stancu, dar cu siguranþã cã este vorba de o situaþie despre care ministrul român de externe, dl. Adrian Cioroianu, o sã-ºi tot aducã aminte! La recenta sa vizitã oficialã la Washington, ministrul român a fost supus procedurilor standard de securitate, cerându-i-se sã-ºi scoatã cureaua de la pantaloni ºi pantofii din picioare, fiind amprentat, fotografiat ºi cu retina scanatã. Neimpresionaþi de cartea de vizitã a vizitatorului, nici de funcþia lui, lucrãtorii de la Security nu au fãcut niciun rabat de la procedurã. Desigur cã ministrul nostru a fost surprins neplãcut. Mã întreb cum vor fi surprinºi cei care s-au obiºnuit sã aibã toate uºile deschise, sã se deplaseze oriunde sub protecþia girofarului ºi sã îºi permitã orice, în ziua când vor trece printr-o altã procedurã standard de triere ºi vor vedea cã nu au acces în singurul loc care conteazã. Nici desculþi mãcar. Prietenii ºtiu de ce!

Cu siguranþã cã dezamãgirea lor va fi cruntã.

4 thoughts on “Desculþ, în America”

  1. Salut Mircea!

    Ceva din mine tinde din rãsputeri sã-þi dea dreptate… Dar cum stãm în cazul ãsta cu “nu întoarce cu rãu la rãu”?

    Mihai

  2. vreau sa-ti spun ceva: Am mers in ISRAEL la aeroport, toata lumea a trecut numai Romanii au fost opriti, li s-a facut un culoar special si au fost verificati cu manusi pe maini, nu cumva sa li se transmita vreo boala. Nu stiu daca iti dai seama cum m-am simtit

  3. Ei, de ce nu vezi partea bun a lucrurilor? Unii se poartã cu mãnuºi cu noi! :-)

    Da, am experimentat ºi eu situaþii penibile la trecere de frontierã, de mai multe ori. Totuºi, îmi dau seama cã parte din vinã o au compatriHoþii noºtri, care au speriat Vestul cu tot felul de tâlhãrii… pãcat este cã au de suferit acum oamenii nevinovaþi.

Comments are closed.