Desculþ, în America

O, nu, nu e vorba de ‘celebrul’ roman al lui Zaharia Stancu, dar cu siguranþã cã este vorba de o situaþie despre care ministrul român de externe, dl. Adrian Cioroianu, o sã-ºi tot aducã aminte! La recenta sa vizitã oficialã la Washington, ministrul român a fost supus procedurilor standard de securitate, cerându-i-se sã-ºi scoatã cureaua de la pantaloni ºi pantofii din picioare, fiind amprentat, fotografiat ºi cu retina scanatã. Neimpresionaþi de cartea de vizitã a vizitatorului, nici de funcþia lui, lucrãtorii de la Security nu au fãcut niciun rabat de la procedurã. Desigur cã ministrul nostru a fost surprins neplãcut. Mã întreb cum vor fi surprinºi cei care s-au obiºnuit sã aibã toate uºile deschise, sã se deplaseze oriunde sub protecþia girofarului ºi sã îºi permitã orice, în ziua când vor trece printr-o altã procedurã standard de triere ºi vor vedea cã nu au acces în singurul loc care conteazã. Nici desculþi mãcar. Prietenii ºtiu de ce!

Cu siguranþã cã dezamãgirea lor va fi cruntã.

4 thoughts on “Desculþ, în America”

 1. Salut Mircea!

  Ceva din mine tinde din rãsputeri sã-þi dea dreptate… Dar cum stãm în cazul ãsta cu “nu întoarce cu rãu la rãu”?

  Mihai

 2. vreau sa-ti spun ceva: Am mers in ISRAEL la aeroport, toata lumea a trecut numai Romanii au fost opriti, li s-a facut un culoar special si au fost verificati cu manusi pe maini, nu cumva sa li se transmita vreo boala. Nu stiu daca iti dai seama cum m-am simtit

 3. Ei, de ce nu vezi partea bun a lucrurilor? Unii se poartã cu mãnuºi cu noi! :-)

  Da, am experimentat ºi eu situaþii penibile la trecere de frontierã, de mai multe ori. Totuºi, îmi dau seama cã parte din vinã o au compatriHoþii noºtri, care au speriat Vestul cu tot felul de tâlhãrii… pãcat este cã au de suferit acum oamenii nevinovaþi.

Comments are closed.

Statisticile zilei

 • 165
 • 39
 • 23,269
 • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.