Cu stângu-n dreptul, adica Cioroianu

Domnul Adrian Cioroianu este un tip de treabã, fermecãtor ºi, probabil, un bun istoric. Domnul Adrian Cioroianu însã este cu siguranþã cel mai slab ministru de externe român, de vreo 40 de ani încoace. Cred cã ºi Corneliu Mãnescu, respectiv ªtefan Andrei, au avut o prestaþie mai bunã decât dumnelui.

Toatã lumea este la curent cu ceea ce se întâmplã în Italia, ca repercursiune la actele conaþionalului Mailat de etnie rromã. Într-un asemenea moment, toþi ochii sunt aþintiþi asupra ministrului de externe: în sfârºit este o situaþie în care poate demonstra cã ocupã pe merit biroul lui Titulescu. Aºa sã fie?

Ce face dl.Cioroianu? Întâi propune ca toþi infractorii sã fie deportaþi în pustia Egiptului, probabil pe urmele lui Moise… De ce în Egipt ºi nu în Madagascar, Patagonia, Siberia sau Groenlanda, nu ºtiu. Poate cã dl.Cioroianu vrea sã construiascã vreo piramidã modernã, nu ºtiu. Dar ºtiu cã ceva organizaþii ºi-au pus în cap sã-l dea în judecatã pentru afirmaþiile sale.

Imediat, domnia sa a revenit la sentimente mai bune ºi, împreunã cu premierul Tãriceanu, cât ºi cu David, titularul de la interne, au hotãrât ca statul român sã plãteascã avocaþi italieni care sã apere pe românii din Italia care vor fi supuºi expulzãrii!

Ei bine, aºa cum nu sunt de acord ca din impozitele mele sã cumpere patriarhia terenuri pe la Ierihon… tot aºa nu sunt de acord ca din impozitele noastre sã fie plãtiþi cu bani grei, avocaþi italieni care sã apere niscaiva infractori români, care au ajuns sã terorizeze un continent întreg. Dacã dl.Cioroianu, cât ºi ºeful sãu de partid, premier în funcþie ºi prosper om de afaceri, au sentimente de milã pentru soarta românilor ce ºi-au pus lumea în cap la propriu ºi la figurat, sã bage mâna adânc în buzunare ºi sã-i plãteascã pe avocaþii respectivi. Dar dn buzunarul lor de oameni milostivi ºi nu în din buzunarul nostru…. Mãcar dacã e mitã electoralã sã o plãteascã dumnealor, aºa cum face Gigi Becali, nu sã umble la bugetul ºi aºa atât de oropsit al naþiunii.

Dacã dãm de pomanã tot bugetul ºi nu îl folosim cu înþelepciune pentru a repara lucrurile pe plan local, s-ar putea sã ne trezim cu o naþiune întreagã plecatã în exil.

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.