Crizã de nume la chinezi

Doi chinezi vor sã-ºi numeascã bebeluºul @ ºi autoritãþile nu ºtiu dacã sã aprobe sau nu cererea ieºitã din comun a pãrinþilor.

Conform Sky News, o situatie bizarã în China, unde doi pãrinþi întâmpinã greutãþi în a-ºi declara nou-nãscutul. ªi asta pentru cã ei vor sã-i punã numele @. Acest simbol, care se pronunþã în englezã “at” seamanã cu cuvântul chinez “Iubeºte-l”, aºa cã cei doi chinezi cred cã este un prenume potrivit pentru fiul lor. Nu aceeaºi pãrere au avut-o ºi lucrãtorii de la evidenþa populaþiei, puºi într-o situaþie neobiºnuitã. “În ultimul timp au fost numeroºi pãrinþi care au pus copiilor nume ciudate, dar simbolul @ nu face parte din alfabetul chinez. Este într-adevãr ceva inedit”, a declarat un specialist în probleme de limbaj. Deocamdatã cererea pãrinþilor nu a fost încã aprobatã, aºa cã bebeluºul nu are un nume!

One Reply to “Crizã de nume la chinezi”

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Statisticile zilei

  • 245
  • 42
  • 25,383
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.