Credinþa în Dumnezeu ºi extratereºtrii

Vaticanul a surprins opinia publicã prin declaraþiile fãcute de astronomul sãu cu privire la extratereºtri. Dupã cum relateazã HotNews, Jose Gabriel Funes, astronom-ºef al Vaticanului a declarat într-un interviu pentru revista Osservatore Romano: “E posibil sã credem în Dumnezeu ºi în extratereºtri. Se poate admite existenþa altor lumi ºi altor forme de viaþã, chiar mai evoluate, fãrã a pune în discuþie credinta in Creaþie!”

În vârstã de 45 de ani, licenþiat în astronomie ºi teologie, argentinianul Jose Gabriel Funes a mai spus cã religia creºtinã ºi credinþa în Dumnezeu nu sunt incompatibile cu teoria Big Bang-ului. Declaraþii similare ca substanþã, dar enunþate cu mult mai multã precauþie, au fost facute de curând ºi de alti prelaþi ai Vaticanului, precum Raimondo Spiazzi ºi Gino Concetti.

2 thoughts on “Credinþa în Dumnezeu ºi extratereºtrii”

  1. La o discutie cu un prieten, membru de comitet si om de prim-plan in biserica – imi marturiseste ca el crede ca nu e aberant sa existe ET. Si ceva amestec de lumi-paraleel (fara ca el sa-l fi citit pe Leibniz&Platinga cu lumile posibile :D ). N-am putut sa nu-l sutez, ce sa fac? m-am intaratat si eu! :)

  2. Pãi cum sã nu te întãrâþi Ciprian? Te aºtepþi ca unii care l-au citit pe Pavel Coruþ mai mult decât Noul Testament sã abereze în astfel de direcþii (cã nu mã aºtept ca mulþi sã-l fi citit pe Plantinga… sau mãcar ceva recenzii…) dar membrii din comitet ºi astronomul-ºef de la Vatican zic cã meritã ºutaþi… Vorba aia, Pavel se cere sã fie chiar el anatemizat dacã ar veni cu altã Evanghelie…

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Statisticile zilei

  • 248
  • 43
  • 25,386
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.