Credinþa în Dumnezeu ºi extratereºtrii

Vaticanul a surprins opinia publicã prin declaraþiile fãcute de astronomul sãu cu privire la extratereºtri. Dupã cum relateazã HotNews, Jose Gabriel Funes, astronom-ºef al Vaticanului a declarat într-un interviu pentru revista Osservatore Romano: “E posibil sã credem în Dumnezeu ºi în extratereºtri. Se poate admite existenþa altor lumi ºi altor forme de viaþã, chiar mai evoluate, fãrã a pune în discuþie credinta in Creaþie!”

În vârstã de 45 de ani, licenþiat în astronomie ºi teologie, argentinianul Jose Gabriel Funes a mai spus cã religia creºtinã ºi credinþa în Dumnezeu nu sunt incompatibile cu teoria Big Bang-ului. Declaraþii similare ca substanþã, dar enunþate cu mult mai multã precauþie, au fost facute de curând ºi de alti prelaþi ai Vaticanului, precum Raimondo Spiazzi ºi Gino Concetti.

2 thoughts on “Credinþa în Dumnezeu ºi extratereºtrii”

  1. La o discutie cu un prieten, membru de comitet si om de prim-plan in biserica – imi marturiseste ca el crede ca nu e aberant sa existe ET. Si ceva amestec de lumi-paraleel (fara ca el sa-l fi citit pe Leibniz&Platinga cu lumile posibile :D ). N-am putut sa nu-l sutez, ce sa fac? m-am intaratat si eu! :)

  2. Pãi cum sã nu te întãrâþi Ciprian? Te aºtepþi ca unii care l-au citit pe Pavel Coruþ mai mult decât Noul Testament sã abereze în astfel de direcþii (cã nu mã aºtept ca mulþi sã-l fi citit pe Plantinga… sau mãcar ceva recenzii…) dar membrii din comitet ºi astronomul-ºef de la Vatican zic cã meritã ºutaþi… Vorba aia, Pavel se cere sã fie chiar el anatemizat dacã ar veni cu altã Evanghelie…

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.