Catolicii îsi actualizeaza lista pacatelor

Biserica Catolica a decis sã actualizeze lista pãcatelor capitale, dupa 1.500 de ani, cu ºapte pãcate specifice erei globalizãrii. Lista a fost publicatã duminicã în ziarul Vaticanului, „L’Osservatore Romano“, in condiþiile în care Papa se plângea deja de „scãderea conºtiinþei pãcatului“ în „lumea secularizatã“ de azi ºi de faptul cã din ce în ce mai puþini credincioºi merg la spovedanie. Biserica Catolicã împarte pãcatele în pãcate venale, mai puþin grave, ºi pãcate capitale, cele care duc sufletul la damnarea eternã, dacã pãcatele nu sunt absolvite înainte de moarte prin spovedanie ºi penitenþã. Deºi nu existã o listã oficialã finalã cu aceste pãcate capitale, majoritatea credincioºilor acceptã lista celor ºapte pãcate mortale întocmitã de Papa Gregorie cel Mare în secolul VI ºi popularizatã în Evul Mediu de cãtre Dante, în „Infernul“. Cele ºapte pãcate mortale „tradiþionale“ de pânã acum erau lãcomia, desfrâul, avariþia, invidia, mânia, lenea ºi trufia.

Noua listã publicatã de Vatican include modificãrile genetice, experimentele pe oameni, poluarea mediului, cauzarea de nedreptãþi sociale, cauzarea sãrãciei, strângerea de averi obscen de mari ºi utilizarea sau traficul de droguri.

2 thoughts on “Catolicii îsi actualizeaza lista pacatelor”

  1. poluarea mediului?- deci papa nu mai are voie sa zboare cu avionul sau sa mearga cu masina ca savirseste un pacat.

    stringerea de averi obscen de mari?- pai ce are papa la Vatican e obscen de mult pe linga ce au triburile din Africa.

    Concluzia? Sa inceapa de la el.

  2. Ma intreb nah, si io, ca prostu’, de ce au inceput astia sa scoata pacate de la ei? S-a intrerupt legatura cu “sefu” al mare? Poate se lamuresc, in sfarsit, si crestinii cu scaun la cap, cine a decretat si cata “esenta divina” au decretele si bulele de-a lungul vremii.
    Exact ca-n filmele cu prosti…:(

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.