Brian May, Queen si astrofizica

Una dintre formaþiile care mi-au plãcut mult în anii tinereþii este Queen. Componenþii acestei trupe britanice pãreau a fi diferiþi de alþi muzicieni ai vremii ºi, într-adevãr, aveau ceva aparte. Evident cã muzica lor era în trendul vremurilor, dar dincolo de versuri pãreau a cãuta ceva. Ascultam vrãjit Bohemian Rhapsody, We will rock you sau We are the champions ºi recunosc cu plãcere frazele lor muzicale, când mã întâlnesc cu ele. Îmi amintesc ºi acum cã în 1986, la acel concert unic care a avut loc pe stadionul Wembley, ascultam vrãjit diverse fragmente, deºi erau radiodifuzate pe unde scurte, calitatea dpdv redãrii muzicale fiind extrem de precarã.

Astãzi am aflat cã Brian May, chitaristul formaþiei, a fost desemnat sã preia de anul viitor funcþia de cancelar al Universitºþii John Moores din Liverpool, lucru nemaiîntâlnit pentru o celebritate din lumea show-biz! Ceea ce este atipic pentru Brian May este faptul cã în 1970 când a înfiinþat trupa Queen a abandonat studiile de astrofizicã dar, recent, la vârsta de aproape 60 de ani, el a reluat

facultatea, a absolvit-o ºi ºi-a susþinut lucrarea de doctorat. De altfel Brian May, uimitorul doctor în astrofizicã, este co-autor al unei cãrþi publicate anul trecut, intitulatã: “Bang! The Complete History of the Universe”, carte care a apãrut ºi în România. Pãcat cã în cercetãrile sale nu a reuºit sã vadã dinolo de Bang pe Creatorul.

Unul din hiturile formaþiei, compus chiar de Brian May, intitulat sugestiv: “Who wants to live forever” conþine un mesaj extrem de trist:

There’s no time for us
There’s no place for us
What is this thing that builds our dreams, yet slips away from us

Who wants to live forever
Who wants to live forever . . . . . ?
Oh ooo oh
There’s no chance for us
It’s all decided for us
This world has only one sweet moment set aside for us

Who wants to live forever
Who wants to live forever
Ooh
Who dares to love forever
Oh oo woh, when love must die

But touch my tears with your lips
Touch my world with your fingertips
And we can have forever
And we can love forever
Forever is our today

Who wants to live forever
Who wants to live forever
Forever is our today
Who waits forever anyway ?

Nu-i trist cã deºi este aºa de talentat, Brian May nu a reuºit încã sã gãseascã Calea pentru a trãi forever?

One Reply to “Brian May, Queen si astrofizica”

  1. Bine ca a scapat saracul de sida.E trist dar adevarat (pentru el) mesajul.Totusi exista speranta pentru cel ce crede .

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.