Sfântul din mijlocul diavolilor

De ziua mea mi-am permis sa-mi fac un cadou. Am ales sa ma uit la un meci de fotbal: Manchester United contra AC Milan in semifinalele Champions League. Doua echipe de legenda, venite dupa rezultate foarte bune în sferturi, unde diavolii rosii cum sunt supranumiti jucatorii britanici au umilit Roma compatriotului nostru Cristian Chivu, iar diavolii milanezi au calcat în picioare redutabila masina de fotbal germana a lui Bayern Munchen.

A fost un meci de vis, adevarat cadou pentru ziua de nastere, cu faze fierbinti, cu goluri spectaculoase si cu rasturnari de scor, finalul fiind de-a dreptul imprevizibil.

As putea evidentia câtiva jucatori care mi-au placut, dar ma opresc la unul singur, acela dintre ei care pare sa fie singurul sfânt între atâtia diavoli, nu numai cei 22 de pe teren, ci din întreaga lume, brazilianul Kaka.

Kaka a stralucit pe teren. A dat culoare jocului milanezilor, marcând doua goluri de senzatie, la driblingurile sale, nauciti, fundasii lui Manchester lovindu-se cap in cap si anihilându-se reciproc. Dar cel mai frumos lucru, într-o lume dominata de superstitii, traditionalism si parada, Kaka ne-a demonstrat înca o data modul în care îsi traieste credinta, multumind lui Dumnezeu, cu fata plina de bucurie, pentru golurile date. Un mod simplu, autentic, dezbracat de orice fatarnicie, în care cel care este un adevarat model moral si etic printre jucatorii de fotbal, care în contact cu performanta uita de orice principii, continua sa surprinda prin modestie si devotament fata de Cel care, dupa marturia proprie, l-a ajutat enorm în viata, în mod miraculos.

Chiar daca în final Milan a pierdut, senzatia mea este ca adevaratul câstigator al acestui meci ramâne sfântul dintre diavoli, în palmaresul caruia s-a mai adaugat o fila de glorie în umblarea lui cu Dumnezeu.

Un mod extraordinar de a fi în lume si a nu-i apartine, tinând lumina aprinsa chiar e cele mai înalte culmi. Multumim Kaka!

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.