românii ºi debutul vieþii sexuale

Conform unui sondaj efectuat de Neogen, 17% dintre români declarã cã au avut prima experienþã sexualã înainte de a împlini 15 ani, 53% ºi-au început viaþa sexualã între 15 ºi 20 de ani ºi doar 20% au fãcut acest pas între 20 ºi 25 de ani.

Autorii studiului considerã cã ‘accesul nerestricþionat la informaþia privind sexualitatea, emanciparea psiho-sexualã, curentul comportamental, dezvoltarea fizicã timpurie ºi unele libertãþi asumate de tineri’ reprezintã cauza pentru care tinerii debuteazã sexual atât de repede în România.

Eu cred cã din iresponsabilitatea mass media, cât ºi din abandonarea rolului educativ de cãtre pãrinþi, s-a produs un  shift de paradigmã, prin care sexualitatea nu mai este elementul care cimenteazã o legãturã intenþionatã a fi indestructibilã, dintre un bãrbat ºi femeia lui, ci a fost coborâtã la nivelul unei simple surse de plãceri, din care se pare cã unii ºi alþii dresc sã se înfrupte de la o vârstã din ce în ce mai fragedã.

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Statisticile zilei

  • 158
  • 37
  • 23,262
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.