Category

Lasati copiii sa vina la Mine!

Ultimul ‘flame’ care agita mass media româneasca a fost stârnit de un profesor de filozofie din Buzau, deranjat de prezenta simbolurilor religioase în scoli, simboluri care în opinia dumnealui ar fi nocive pentru dezvoltarea spirituala a copiilor.

Apartin, prin definitie, spiritului protestant, deci nu pun pret pe simbolurile exterioare ale religiei crestine, considerând ca valorile interioare primeaza. Din postura de minoritar religios, sunt de asemenea convins ca în România mai este mult de facut pentru a se asigura egalitatea în drepturi între practicantii diferitelor confesiuni religioase si sunt constient ca majoritarii fac din pacate si abuzuri. Dar initiativa ‘Moisa’ mi-a provocat instantaneu un sentiment de respingere.

Primul gând a fost la Enver Hodja. Dictatorul albanez, un Borat pe bune, a filozofat si el precum Moisa si a decretat eradicarea religiei în Albania, proclamând tara ca prim stat ateu al planetei. A darâmat cu zel tot ce aducea aminte de religie, biserici, moschei, sinagogi… si zelul lui a dus Albania pe ultimul loc în Europa.

Domnul Moisa se agita chipurile din cauza copiilor. Ei, copiii, ar fi în pericol din cauza expunerii la însemnele religioase. Solutia lui este una simpla, hai sa-i copiem pe francezi. De peste 200 de ani francezii au tot felul de idei nastrusnice si paguboase legate de Dumnezeu. E treaba lor dar mai degraba m-as lua dupa kazahii lui Borat decât dupa ei. Sunt mai seriosi si mai consecventi fata de valorile lor. Problema este ca dl.Moisa nu este realmente preocupat de pericolele care pândesc pe copii. Dl.Moisa, desi se declara ortodox, face jocul ateismului stiintific, încercând o reîncarnare a spiritului lui Enver Hodja, invocând demagogic democratia si regulile ei. Hodja reloaded, ar spune pustiul meu.

Daca Moisa ar fi preocupat de amenintarile la adresa ‘sufletului’ copiilor, ar trebui sa observe ca pruncii nostri sunt ‘overexposed’ la imagini explicite sexual, la pornografie, la violenta, la jurnalele ProTV, PrimaTV, s.a., la modele grotesti precum moni si iri, la limbaj suburban în diferite show-uri de succes, la Gheorghe, si exemplele ar continua. Din punctul meu de vedere, ‘parerea mea’ as zice, copiii romani mai sunt expusi la un pericol: filozofia paguboasa a d-lui Moisa si a profesorilor îndoctrinati de marxism-leninism. Ei sunt maseaua gaunoasa a sistemului educational si ar trebui tratati cum se cuvine. Si daca nu raspund cum trebuie, facem cheta pentru bilete catre Coreea de Nord. One way!

Daca se vrea binele copiilor, haideti sa cautam a-i expune cât mai mult la exemple si modele pozitive, fiindca pe ticalosi oricum îi întâlnesc ei pe toate drumurile. Si sa fie clar: niciodata Cel care a spus atât de blând, dar si energic: ‘Lasati copiii sa vina la Mine’ nu va fi un pericol pentru dezvoltarea lor emotionala, spirituala sau intelectuala.

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.