Category

Justiþie bolnavã în cazul Victor Atanasie Stãnculescu

stanculescuNimic nu este mai descurajant decât sã vezi justiþia injustã! Ce respect mai inspirã un stat atunci când nu este în stare sã administreze un act de justiþie corect?

Dupã cum relateazã HotNews, condamnat pentru “omor deosebit de grav” în dosarul revoluþiei de la Timiºoara ºi eliberat din arest pe motive medicale, Victor Atanasie Stãnculescu a fost surprins marþi seara intrând într-un cazinou din Capitalã. Cu toate cã în expertiza medicalã pe baza cãreia a fost eliberat se menþioneazã cã “bolnavul se aflã într-o situaþie de risc vascular cerebral sau cardiac maxim”, Stãnculescu a petrecut mai bine de douã ore la aparatele de joc ale cazinoului. La ieãºirea din sala de jocuri, Stãnculescu a declarat cã starea de sãnãtate nu îl impiedicã sã joace la cazinou. Întrebat dacã are un mesaj pentru urmaºii victimelor revoluþiei, acesta a replicat: “Du-te ºi întreaba acolo, înãuntru, în cazino'”.

Curând aniversãm 20 de ani de la revoluþie. Mulþi încã îºi plâng morþii. Cui îi pasã de asta? Desigur cã peste câteva luni o sã avem parte de un circ în toatã regula, parade militare, discursuri, coroane de flori, momente de reculegere… Nimic însã nu va putea ºterge dispreþul generalilor care au tras ºi trag sforile în continuare. Totuºi, în ciuda aºteptãrilor lor, îi aºteaptã ºi pe ei momentul adevãrului, la judecata divinã. Pãcat însã cã lãsãm lucrurile astea în plata Domnului, când Acesta ne-ar vrea pãrtaºi la facerea de luminã. Aici ºi acum!

6 thoughts on “Justiþie bolnavã în cazul Victor Atanasie Stãnculescu”

 1. …sa ne mai mire faptul ca incepem sa fim izolati la nivel de Europa?[unita]
  Poate asta va ajuta la ceva…zice romanul de rand ,considerand ,,solutia tuturor problemelor”
  Privind insa la individul din poza ,nu pare a fi deloc bolnav.
  Fata arata bine , hranit bine..hainele -la 4 ace- ..
  dar ,pe dinlauntru ???
  –si: ,,ce va face la urma?”

  1. Sa fiu corect, poza e luata de pe net si nu stiu daca este de ultima ora… dar tot pentru a fi corect, nu cred ca hainele lui sunt cele care trebuie sa sufere o schimbare… Este bataie de joc daca cei responsabili de implicarea armatei in masacraea civililor isi pot vedea bine mersi de viata lor, desi sunt condamnati la puscarie. Este un principiu divin ca omul trebuie sa plateasca pentru greselile lui… cu cat respectam mai putin acest principiu, cu atat este mai rau pentru noi, ceilalti. Deci partea trista nu e ca VA Stanculescu arata bine, ci ca noi aratam penibil… asta ma doare.

   PS Mitica, sa inteleg ca la 4.38 a.m. inca nu te-ai culcat :-) sau ca la 4.38 a.m. esti treaz de ceva vreme si navighezi deja pe bloguri? Which one?

   1. […daca nu raspund la PS vei putea crede orice..si nu vreu asa ceva ]
    –nu ma scol la aceasta ora de obicei –desi am obiceiul sa ma scol devreme –.Ziua de ieri a fost mai grea si contrar astepatrilor ..n-am avut somn.
    Imi place sa fiu informat si ma bucur de cei care aduc stiri si articole proaspete …uneori ,imi mai dau cu parerea desi nu intodeauna nimeresc.
    Sunt de acord ca avem o problema cu justitia ,INCA.
    Dumnezeu ne trateaza ca o natiune in care nu se face inca dreptate.
    Personalul din Justie este nemultumit de leafa pe care o primeste .
    Solutia ar fi o noua generatie cu vocatie si teama DOAR de Dumnezeu in fata Caruia o sa dea intr-o zi socoteala .
    Cei de azi sunt prea obisnuiti sa primeasca …o calauzire de jos cand e vorba sa faca DREPTATE

    1. ai o bila alba pentru sintagma: “calauzire de jos”… N-am mai auzit-o dar o sa o tin minte! Da, la noi e la ordinea zilei “calauzirea de jos”. Liderii sunt sus doar ca sa se bucure de privilegiile pozitiei… calauzirea lor fiind dictata de sacose, sarsanale, plicuri, pile, samd. Calauzirea nu e de la ei, cu atat mai putin de Sus! Frumos!

     1. Multumesc ,Mihai.
      O bila alba ,din partea ta ,este pentru mine o incurajare .
      Sa ai o duminica cu Binecuvantari de Sus.

    2. Mihai, …ma tot urmareste un gand de cateva zile…
     O intamplare reala -ramasa in memorie de multi, multi ani.
     Undeva ,in centru tarii-cu ocazia unei cununii religioase ,familia ne anunta ca si a 2-a zi va fi o continuare a bucuriei.Am avut onoarea sa fiu si eu invitat.Se astepta sa apara o ruda apropiata care n-a putut participa in prima zi.Era un om important din justitie.A fost invitat sa ne spuna cateceva .
     …–noi lucram intr-un domeniu care necesita o munca asidua .Unele cazuri,le rezolvam destul de usor –altele destul de greu ,dar sunt unele care dupa ce facem tot ce depinde de noi ,suntem nevoiti sa le abandonam.Stim ca este o INSTANTA mai presus de noi -o incredintam EI…si suntem f. surprinsi ca dupa un timp sa vedem cum apar noutati-:fie o marurisire a unui om chinuit de constiinta –fie o tragedie care ..doar in aparenta este ,,ca din senin”
     2]–exista o veche carticica ,,din comara de povestiri evreiesti”[nu sunt sigur ca acesta este titlul exact ]in care am citit –si recitit povestirea –Moise la fantana ”
     Poate cineva isi aminteste -si ar fi interesant s-o punem aici .

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.