Category

Hasta la Vista Mr.Gates

Bill Gates este unic in lume. Are cea mai mare avere personala, a construit de la zero cea mai tare firma din lume, a promovat un sistem de operare care se gaseste pe majoritatea computerelor din lume si totusi isi mentine o figura simpatica prin modul casual in care se imbraca, se poarta si vorbeste, cât si prin actele de caritate desfasurate prin fundatia proprie.

Putem spune ca Bill Gates a influentat decisiv societatea noastra si a facut mult bine. Dar cel mai mare bine pe care l-ar putea face ar fi acela de a reduce la jumatate sau mai mult costul de vanzare al produselor Microsoft, inlesnind accesul ‘etic’ al copiilor din familii defavorizate, al micilor afaceri si in general al celor cu posibilitati limitate, in a se bucura de ultimele noutati în materie.

Vista, ultimul produs lansat chiar azi si la Bucuresti este de-a dreptul odios in costuri, cea mai ieftina versiune home user fiind 200$ in SUA. In plus solicita resurse de sistem atat de mari incat forteaza cumparatorii la schimbarea sistemelor sau la upgrade-uri majore si costisitoare.

Costul unui sistem suficient de performant ca sa ruleze decent Vista, plus o licenta de Vista Professional si de Office, ajunge sa fie unul prohibitiv, fiind ca o intoarcere la vremea in care PC-ul era un lux. Cu acesti bani se pot achizitiona mai multe sisteme mai putin pretentioase, pe care sa ruleze Linux si Open Office. Care fac cam tot aceeasi treaba dar cu mai putine blocaje. Si sunt gratis.

Ca urmare indraznim sa propunem o noua lozinca: Nu dati banii pe prostii, pastrati XP-ul mai copii! Sau, si mai bine, treceti pe Linux OS. Este gratis si se descurca mai bine pe sisteme mai putin performante sau chiar mai vechi.

Hasta la Vista Mr.Gates!

One Reply to “Hasta la Vista Mr.Gates”

  1. Da, e baiat bun Bill asta, dar manipulator si controlling, if you mean what I say.

    Daca vrei sa fii liber, alege pe Isus si Linux!

    linux fan

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.