Surprizele lui Gigi, multilateralu’

Cu siguranþã, unul dintre produsele epocii de aur, care îºi etaleazã aptitudinile oricând ºi oriunde, este Gigi. Gigi multilateralu’! Made in România 100%, un exemplu grotesc al omului multilateral dezvoltat dorit de Ceauºescu.

Pe vechiul regim, Gigi al nostru era procuror. Adicã le procura lapte ºi brânzã fotbaliºtilor din anturajul echipei naþionale. Asta nu fiindcã se pricepea la fotbal ci, fiindcã de pe atunci îi plãcea sã fie în centrul atenþiei.

Dupã Revoluþie Gigi a început sã ne arate ce ºtie, la ce se pricepe. Întâi de toate desigur cã se pricepe la oi ºi la brânzã. De aici a prins el cheagul. Apoi, Gigi a dovedit cã se pricepe la ºmecherii. A fãcut ceva schimburi de teren unilateral avantajoase cu MAPN ºi, uºor, uºor, a ajuns unul dintre cei mai bogaþi români.

Dupã aceea Gigi s-a apucat de fotbal. A cumpãrat clubul Steaua ºi acum face ºi desface echipa, decide asupra transferurilor, ba chiar ºi asupra strategiei de joc. Lucrurile nu se opresc însã aici. De la fotbal Gigi a trecut la politicã. ªi-a tras un partid, PNG, care acum are ºanse sã depãºeascã pragul electoral, aºa cã Gigi în curând va fi arbitru între putere ºi opoziþie, aºa cum amar de vreme a fost UDMR-ul.

Dar la ce nu se pricepe Gigi? Gigi se pricepe la toate ºi asta ne-o dovedeºte din plin când este invitat cu generozitate la talk-showuri. Speculând imobilismul guvernului, Gigi a demonstrat cã se pricepe la acte caritabile, precum ºi la sponsorizat biserici. Când oamenii s-au rãzvrãtit în Ferentari, fiindcã nu aveau curent electric, datoritã datoriilor acumulate, a apãrut în mod providenþial binefãcãtorul Gigi care, descãlecând din Maybach, le-a achitat prompt facturile. Tot aºa, când statul s-a dovedit neputincios în calea inundaþiilor, Gigi a reconstruit cu banii lui un sat întreg. Desigur, mutãri populiste, de imagine, fiindcã Gigi se pricepe foarte bine sã-ºi promoveze imaginea.

Mai nou, Gigi se pricepe ºi la alegerea de Patriarhi. Deja el a fãcut lista celor trei candidaþi dintre care va fi ales urmaºul lui Teoctist. Mai mult, Gigi a declarat cã e gata sã-l sprijine pe Mitropolitul Daniel cu bani pentru campania electoralã!

Deja Gigi este pictat ca sfânt pe un perete de bisericã. Oare ce mai urmeazã? Ce surprize ne mai pregãteºte multilateralu’ Gigi?

5 thoughts on “Surprizele lui Gigi, multilateralu’”

 1. Dragul meu Mihai,

  Îþi mulþumesc din inimã cã ai avut bunãvoinþa de a mã pune în „blogroll”-ul tãu. Iatã cã de astãzi am mutat blogul la http://dorupope.com Dacã doreºti sã mã mai ai în blogroll, te rog sã modifici lincul pentru „Perspective Creºtine”. Blogul de pe wordpress va rãmâne deschis în continuare dar nu mai postez aici.

  Mulþumesc,

  Doru

  http://perspectivecrestine.wordpress.com/2007/07/31/anunt-important/

 2. Ted,

  Placerea e de partea mea!

  Felicitari pentru migrarea de pe wordpress.com, desi asta are avantaje si dezavantaje.

  Am facut modificarea solicitata!

  Mihai

 3. gigi….wow panarama romanilor ,clownul MAPN-ului ,un impotent mintal , operat de reflexele gindirii si vorbirii ,mascariciul fituicilor si publicatiilor , nulitate intelectuala ,infectat cu SIP (sindromul imunodeficitar al prostiei ) clonat din pacate pe meleagurile noastre mioritice ….Ar mai fi …dar.

 4. Aºa este… se pot spune foarte multe despre el. Din pãcate, se pare cã pe el nu-l deranjeazã cã noi realizãm cine este el, atâta timp cât nu-l ignorãm ºi-l menþinem în centrul atenþiei.

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.