Corupþia, mod de viaþã în România

Aceasta este concluzia unui articol publicat de International Herald Tribune.  Aderarea la Europa nu a schimbat nimic în acest domeniu, se precizeazã în acelaºi articol ºi, în opinia mea, nici nu are cum sã schimbe ceva.

Este o nerozie sã crezi cã urmele secolelor de influenþã fanariotã vor fi eradicate peste noapte, fie ºi sub ameninþarea cu bau-bau. Nici standardele UE, nici ameninþarea cu clauza de salvgardare, nimic de genul acesta nu va produce o schimbare de valori ºi de mentalitãþi. Fiindcã o þarã condusã de oameni corupþi nu are cum sã fie decât coruptã pânã în mãduva ei.

Singura schimbare poate veni doar prin Cel care este singurul care poate regenera fiinþa umanã, dupã chipul ºi asemãnarea Lui. Din pãcate Europa fuge ca dracul de tãmâie de aceastã perspectivã. Este alegerea lor ºi din pãcate, consecinþele sunt ºi ale noastre.

One Reply to “Corupþia, mod de viaþã în România”

  1. Si eu am corupt persoane, desi mi-as fi dorit sa nu. Stiu ca e un pacat foarte mare, insa ….asta e Romania; tara in care sper sa nu mai fiu nevoit sa o mai revad vreodata(poate doar intr-o vacanta foarte scurta). Asta e solutia mea….sa plec de aici pana nu o iau razna….alta nu am gasit :(

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Statisticile zilei

  • 143
  • 34
  • 23,247
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.