Corupþia, mod de viaþã în România

Aceasta este concluzia unui articol publicat de International Herald Tribune.  Aderarea la Europa nu a schimbat nimic în acest domeniu, se precizeazã în acelaºi articol ºi, în opinia mea, nici nu are cum sã schimbe ceva.

Este o nerozie sã crezi cã urmele secolelor de influenþã fanariotã vor fi eradicate peste noapte, fie ºi sub ameninþarea cu bau-bau. Nici standardele UE, nici ameninþarea cu clauza de salvgardare, nimic de genul acesta nu va produce o schimbare de valori ºi de mentalitãþi. Fiindcã o þarã condusã de oameni corupþi nu are cum sã fie decât coruptã pânã în mãduva ei.

Singura schimbare poate veni doar prin Cel care este singurul care poate regenera fiinþa umanã, dupã chipul ºi asemãnarea Lui. Din pãcate Europa fuge ca dracul de tãmâie de aceastã perspectivã. Este alegerea lor ºi din pãcate, consecinþele sunt ºi ale noastre.

One Reply to “Corupþia, mod de viaþã în România”

  1. Si eu am corupt persoane, desi mi-as fi dorit sa nu. Stiu ca e un pacat foarte mare, insa ….asta e Romania; tara in care sper sa nu mai fiu nevoit sa o mai revad vreodata(poate doar intr-o vacanta foarte scurta). Asta e solutia mea….sa plec de aici pana nu o iau razna….alta nu am gasit :(

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.