Despre persecuþia creºtinilor

Îmi face plãcere sã semnalez un articol deosebit, cum rar întâlneºti în media româneascã, scris de Dragoº Paul Aligica pentru HotNews. Sub titlul: Persecuþia creºtinilor: realitãþi ºi întrebãri, reputatul publicist face o analizã obiectivã a discriminãrii fãþiºe la care sunt supuºi creºtinii în mass media occidentalã, discriminare efectuatã în numele corectitudinii politice, lucru care explicã insensibilitatea crasã a mediei occidentale faþã de persecuþiile atroce la care sunt supuºi creºtinii în þãri precum Malayesia, China, India, Nigeria, Sudan, ºamd.

Imaginile sfinte ale creºtinilor pot fi batjocorite – aceasta se numeºte “artã” ºi “libertate de expresie”. Ale musulmanilor, nu – aceasta se numeºte “respect multicultural” ºi “acceptarea diversitãþii”. Discriminarea este rea. Exceptând atunci când cei discriminaþi sunt albi creºtini. Atunci se numeºte “acþiune afirmativã” ºi este lãudabilã. Dacã lucrurile sunã caricatural, este pentru cã probabil aºa ºi sunt, înainte de a depãºi pragul în care devin tragice.

Este un articol de referinþã care meritã citit ºi rumegat cum se cuvine, fiindcã enunþã problematica persecuþiei ºi discriminãrii de o manierã în care, dacã ar veni de la un militant creºtin ar fi consideratã o exagerare propagandisticã.

4 thoughts on “Despre persecuþia creºtinilor”

 1. Vad ca avem preocupari comune ! Nu ma surprinde situatia tragica a crestinilor din diverse zone, ci slaba solidaritate a bisericii lui Cristos. Cum spunea un misionar evanghelic, centrul de greutate al crestinismului nu mai este Europa, iar pastrarea credintei in fata persecutiilor confirma aceasta. Europa a ramas cu filozofia si comentariile inteligente, credinta a migrat in alte zone.

 2. Traim anesteziati si caldicel. Societatea asa zis crestina habar nu are cine este Isus Cristos. Un mare intelept?, un mare invatator?, un personaj de basm?… Cuuum? Dumnezeu in persoana? No way, Isus nu a zis asta niciodata despre el. ( imi imaginez un dialog)
  Si ii arati omului unde scrie: “Eu sunt Calea Adevarul si viata”, “Cuvantul s-a facut trup”, “De atata timp sunt cu voi si inca nu M-ai cunoscut”, “Eu sunt Alfa si Omega”.
  E minunat, Dumnezeu te asteapta in bratele Lui, dar intelectul asta al nostru refuza pur si simplu, ignora, isi gaseste alta treaba (Unii petrec cred de 50 de ori mai mult la TV decat citind Biblia sau intrebandu-se ce va fi cu ei). “Nu am timp, sunt ocupat, poate alta data….” Si se termina firul vietii.
  Chiar nu ai timp 5 minute pentru cel care a creat timpul? Si cine este cel castigat din relatia asta(poate omul are impresia ca ii face o mare favoare Lui Dumnezeu) ???

  – aveam de mult in cap asta, chiar mi-a facut bine sa le astern pe “hartie” : )))) –

  Imi aduc aminte cartea lui Haralan Popov “Torturat pentru credinta” , omul devenise o Evanghelie ambulanta, stia pe de rost foarte multe parti din Noul Testament, ca sa aiba cuvantul cu el in inchisoare. Si ce rod frumos a avut pe perioada intemnitarii.

  Ce ne opreste pe noi acum sa ardem pentru Domnul si cand ne merge bine cat de cat dpdv material, al sanatatii, al libertatii…?

  1. Nu stiu nimic despre cartea de care pomenesti. Este disponibila in vreo librarie online? As aprecia orice informatie!

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.