Soldatii moldoveni dezvata a marsalui pe ruseste!

Foarte interesant ce-i frãmântã pe jurnaliștii de la Nezavisimaia gazeta. Anume cã Moldova ridicã nivelul forțelor sale militare la standardele NATO și, printre altele, soldații moldoveni vor fi dezvãțați de pasul rusesc de marș, dãunãtor sãnãtãții. (sursa: HotNews)

Eh… dacã doar pasul rusesc de marș ar fi dãunãtor sãnãtãții am trãi într-o lume cu mult mai bunã. Ce sã zicem de armata de ocupație din Transnistria, care și ea e dãunãtoare sãnãtãții? Ce sã zicem de metehnele imperialiste ale Moscovei, care ne tot dãuneazã sãnãtãții de la 1812 încoace? Ce sã zicem de sãracul Constantin Tãnase, care a plãtit din greu pentru îndrãzneala de a parodia “De la Nistru pân la Don, davai ceas, davai palton”? Ce sã zicem de sãracii basarabeni care au fost decimați prin înfometare deliberatã de tãtucul Stalin? (Mã refer la cei care nu apucaserã sã fie binecuvântați cu o deportare în Siberia.) Ce sã mai zicem de cotropitoarea Armatã “Eliberatoare” Roșie, cãreia i-au trebuit aproape 20 de ani sã se pregãteascã de plecarea de pe meleagurile noastre, dupã ce a trimis mai înainte petrolul, recoltele și tot ce au putut jefui, legal și ilegal de pe aici? Lumea ar fi cu adevãrat mai sãnãtoasã dacã n-ar mai exista teritorii nelocuite de ruși, guvernate de la Kremlin. Nu-i așa?

Cred totuși cã dezvãțarea soldaților moldoveni de a mai mãrșãlui în stil rusesc e un semn bun… decomunizarea și dez-rusificarea trebuie sã înceapã de undeva. Sper însã cã procesul va ajunge de la picioare la cap, unde tarele bolshevice se îndepãrteazã cu mult mai greu decât obișnuința unui pas de marș. Dovadã ne stau liderii de la București.

Doamne Ajutã!

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags: , , , , , , , ,

Statisticile zilei

  • 237
  • 42
  • 25,375
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.