Category

Revolutia Ciumpalacilor

Uite cã ciumpalacii au reușit ceea ce nimeni nu s-a așteptat!

Mai întâi l-au fãcut pe Traian Bãsescu, adevãratul ciumpalac dacã e sã fim onești, sã batã în retragere pentru întâia datã și sã îl întoarcã din drum pe Raed Arafat.

Apoi au determinat demiterea lui Theodor Baconsky, un tip simpatic de altfel, educat și finuț, care a fãcut gafa impardonabilã de a-și arãta disprețul fațã de talpa poporului pe care îl reprezenta ca ministru de externe.

În fine buturuga micã a dãrâmat carul mare al lui Boc, Udrea, Igaș și compania, de departe cel mai impopular guvern pe care l-a avut țara asta dupã 1989.

Având în vedere cã revendicarea numãrul unu a ciumpalacilor a fost și este demisia lui Bãsescu, revoluția nu s-a terminat. Considerând aceastã revendicare, nu pot sã nu remarc  faptul cã Bãsescu este comandantul de navã care preferã sã naufragieze nava decât sã predea conducerea. Agãțându-se cu disperare de putere, a fost de acord sã-și calce pe orgoliu și sã-l reprimeascã pe Arafat, retrãgând proiectul de lege pe care îl apãra cu atâta ardoare, a acceptat demiterea lui Baconsky ca pe un disperat os de ros aruncat manifestanților și, când a devenit clar cã nu e de ajuns, a recurs la demisia guvernului. Sunt convins cã ar trece și la PP-DD numai sã-și pãstreze locul la Cotroceni.

Dincolo de toate, observ cã ciumpalacii care au realizat aceste schimbãri, dincolo de provocatorii infiltrați de partide, de huliganii anarhiști care se bagã ca musca unde e rost de niscaiva rahat, dincolo de ultrașii care au mintea prea aburitã de alcool și droguri, marea masã a protestatarilor de bine a fost formatã din pensionari… cei care erau inerți pânã acum dpdv politic, votând în bloc “stabilitatea”. Era greu de crezut cã aceștia vor avea vreun sorț de izbândã, dar se pare cã Cel de Sus nu-i uitã pe cei aduși la limita disperãrii de cãtre cei care ar fi trebuit sã-i ocroteascã și protejeze. Aviz amatorilor!

6 thoughts on “Revolutia Ciumpalacilor”

 1. Mihai, si inainte de ora 20.00 am avut aceeasi opinie: nici vorba ca ciumpalacii ar fi realizat ceva… (in afara de exhibarea unor obsesii, pe cea antiBasescu observ, cu tristete, ca ti-o exhibi si tu)

  Dar mai ales dupa ora 20.00, dupa ce Traian Basescu a afirmat ca inca din decembrie a avut discutii cu Emil Boc referitoare la demisia premierului si explicat, coerent, logica aminarii, cred ca ar trebui sa revezi argumentul articolului.

 2. Nici vorbã Alin! Ma mira ca tu te mai uiti in gura lui Traian Basescu si iei de bune justificarile lui. Acu doua saptamani se pronunta categoric pe dos, la fel de convingator…

  Faptul ca ciumpalacii au facut ceea ce au facut o dovedeste evolutia (și declarațiile) din ultima saptamana a liderilor PDL. Uita-te doar la declaratiile de ieri ale Elenei Udrea, citez din Evenimentul zilei:

  «Ministrul Dezvoltãrii, Elena Udrea, a declarat în aceastã searã rãspunzând unei întrebãri legate de discuțiile privind demisia lui Emil Boc cã și “în PDL existã o stare de așteptare, de agitație și de nemulțumire” deoarece în cele trei sãptãmâni care au trecut de la proteste nu au auzit “de la conducerea PDL” un punct de vedere cu privire la ce se va face. Elena Udrea a afirmat în aceastã searã la o emisiune la Realitatea TV cã nu vrea sã spunã “mai mult decât a spus Emil Boc sau ceea ce nu a spus Emil Boc”, confirmând însã declarația acestuia cã discuțiile despre schimbarea premierului vor avea loc dupã plecarea misiunii FMI din România, adicã de mâine.»

  HotNews titra tot ieri: Elena Udrea, despre o posibila reorganizare guvernamentala: “Discutiile in interiorul partidului vor avea loc repede, iar decizia va fi conforma asteptarilor oamenilor…”

  Dupã cum vezi pânã si Udrea arata cu degetul la protestele oamenilor si la asteptarile lor… este o copilarie sa crezi ca ALTCEVA a generat caderea guvernului Boc. Fara aceste proteste Boc nu s-ar fi clintit de pe scaun pana la alegeri.

  Obsesiile antiBasescu, cum le numesti, mi le exprim inainte de alegerile trecute si acest blog sta marturie. A fost o vreme cand m-a pacalit Traian Basescu asa cum, din pacate, pacaleste inca pe multi in tara asta… dar daca faci o analiza obiectiva vei observa ca Traian Basescu este singurul personaj care se impleteste in mod nefast cu toate guvernarile din Romania de dupa 1990, fie ca ministru, fie ca sef de partid, fie ca președinte, cu exceptia unei scurte perioade cand a fost doar primar fara sa fie si sef de partid, dar si atunci tragea sforile in propriul partid… In toate aceste guvernari rolul lui a fost unul malefic si totdeauna el s-a aliat cu cine i-a convenit, tradandu-si partenerii de fiecare data cand interesele i-au cerut-o.

  A plecat din extrema stângã și acum pozeazã în politician de dreapta… Admir mai mult pe Iliescu care a fost consecvent vederilor politice… Traian Basescu doar a schimbat mereu culoarea trandafirilor… spinii fiind la fel de otravitori. Fiindca singura lui culoare este interesul de clica si adictia puterii.

  Ceilalți mãcar au alternat la guvernare, Bãsescu a fost ancorat permanent în structurile puterii cu mici, foarte mici exceptii, nesemnificative pe ansamblu. El a fost ministrul transporturilor pe vremea mineriadelor, el a fost ministrul transporturilor când a fost nimicitã flota, el a fost personajul cheie care a dinamiitat guvernarea dintre 1996-2000… el l-a sabotat pe Tariceanu cand n-a mai avut nevoie de acesta… imi aduc aminte de greva cadrelor didactice cand, inainte de alegeri Tariceanu s-a sinucis politic refuzand majorari salariale, timp in care Basescu si ai lui trambitau ca bani sunt si ca Tariceanu nu vrea sa-i dea… dupa putin timp au preluat guvernarea si, gata, nu le-au mai dat profesorilor nimic… Eu n-am obsesii antiBasescu… pur si simplu mi-e sila de evolutia lui politica. Pana si un bolshevic batran ca Iliescu, in timp s-a mai cizelat, s-a mai dat pe brazda, s-a mai democratizat. A reusit chiar sa dea la pace cu Regele… Rege pe care la 2011 Basescu intoarce roata si il face tradator… Haida de…

  Regele e tradator, ziaristii sunt tigani imputiti sau nemernici, protestatarii sunt ciumpalaci… well eu ma solidarizez cu ei. Acesta este argumentul meu revizuit.

 3. Nu Alin, n-ai inteles…. n-are treaba cu obsesiile… Am scris despre Revolutia Ciumpalacilor si ai raspuns ca ciumpalacii n-au facut nimic, ca de fapt era un plan din decembrie pus la cale de Basescu impreuna cu Boc…

  Nu este asa! Chiar ieri la TV Boc a declarat ca Basescu nu i-a cerut sa demisioneze si ca a fost strict initiativa lui. Evident, ce zice unul contrazice ce zice celalalt. Asa e cu mincinosii.

  Ca sa te convingi ca e vorba de realizarile ciumpalacilor, iti mai citez un cearsaf, mai credibil decat analiza mea politica!

  Asadar:

  Premierul român Emil Boc a anunþat luni demisia sa ºi a Guvernului de centru-dreapta pe care îl conduce ºi a cãrui cotã de încredere s-a prãbuºit, în timp ce opoziþia cere alegeri anticipate, relateazã AFP.

  Mai multe voci din cadrul propriului sãu partid (PDL) au cerut plecarea lui Boc în ultimele sãptãmâni, pe fondul protestelor organizate timp de aproximativ 15 zile în toatã þara, continuã agenþia francezã.

  Din 13 ianuarie, 1.000 de români se reunesc în fiecare searã în Piaþa Universitãþii din centrul Bucureºtiului pentru a manifesta împotriva politicii de austeritate pusã în aplicare de Guvernul de centru-dreapta, aminteºte Le Monde.

  Pensionari furioºi, studenþi dezamãgiþi de un sistem de învãþãmânt precar, infirmiere exasperate de lipsa mijloacelor de lucru vin sã îºi strige nemulþumirea în piaþã. “Nu mai putem!”, afirmã infirmiera Adriana Vintilã, citatã de cotidianul francez. “Patru milioane de români au plecat sã lucreze în strãinãtate pentru cã nu mai pot supravieþui în propria lor þarã. Eu nu vreau sã plec, Guvernul trebuie sã plece”, adaugã ea.

  La rândul sãu, postul de radio Vocea Americii adaugã cã deºi au fost în majoritate paºnice, protestele au generat ºi unele confruntãri violente între demonstranþi ºi poliþi. Agenþia chinezã Xinhua aminteºte cã manifestanþii au cerut demisia Guvernului ºi a preºedintelui.

  Cotidianul britanic The Guardian scrie despre demisia unui premier european înaintea alegerilor ºi dupã mai multe sãptãmâni de proteste la nivel naþional faþã de mãsurile de austeritate, adãugând: “Nu este Lucas Papademos al Greciei (încã). De fapt este Emil Boc al României”, precizeazã acesta.

  Associated Press, preluatã în special de Washington Post ºi Wall Street Journal, îl citeazã pe Emil Boc afirmând cã demisioneazã pentru a “detensiona situaþia socialã”, referindu-se la sãptãmânile de protest din România faþã de mãsurile de austeritate introduse în 2010.

  BBC News Online relateazã, de asemenea, cã premierul român ºi-a dat demisia dupã o serie de proteste faþã de mãsurile de austeritate, organizate în pofida creºterii economice înregistrate de România anul trecut…

  Agenþia Reuters explicã ºi ea cã „premierul român a demisionat în faþa manifestaþiilor anti-austeritate”.

  „Strada a avut câºtig de cauzã”, scrie în titlu ºi l’Express.

  Raluca Alexandrescu, in Revista 22:
  “Analizele presei internaþionale pun, de altfel, recentele desfãºurãri de la Bucureºti sub aceastã umbrelã a ecourilor marilor nemulþumiri populare, provocate de prelungirea crizei ºi de adâncirea pauperizãrii, pe fondul aplicãrii drastice a mãsurilor de austeritate. (…) Presa francezã aduce ºi ea în discuþie vasta miºcare de nemulþumire care s-ar afla la originea demisiei Cabinetului Boc, fãcând un scurt istoric al miºcãrilor de protest, detonate de demiterea lui Raed Arafat, ºi citând declaraþiile primului ministru demisionar, care a subliniat în alocuþiunea prin care ºi-a anunþat retragerea cã „nu se agaþã de putere“.”

  ———————————————–

  A nega ceea ce o lume intreaga vede, asta fiindca Traian Basescu blufeaza zicand ca e o mutare calculata din timp iar Emil Boc ca e o decizie personala, asta da e o obsesie. Eu unul personal nu-l mai cred pe Traian Basescu nici cand zice Tatal Nostru.

 4. Buna Mihai,

  Pt. prima oara in nu stiu cite vreme am decis sa ma uit pe blogul tau. Sint f. surprinsa de afinitatile tale politice (daca bine le-am inteles), si de stilul tau. In plus, manifesti o inconsecventa profunda intre ceea ce scrii tu si Linkurile Recomandate ca de exemplu Mihail Neamtu sau Vladimir Tismaneanu inter alia, care ti le-am recomandat eu daca tin minte corect. Iti recomand in continuare cu mare caldura sa il citesti pe Mihai Neamtu. Vei gasi doar logica, bun simt, si eleganta, atit in scris cit si la televisor. Cu bine. Dana

  1. Buna Dana,

   Ma bucur ca ai ajuns pe aici si lasi un semn de aducere aminte. Stilul meu, stiu, poate fi discutabil. Legat de afinitatile mele politice, nu cred ca ai reusit totusi sa le desprinzi.

   In primul rand e clar ca am alergie la Traian Basescu si cred ca am motive foarte justificate sa fiu alergic. La nevoie pot sa aduc argumente cu toptanul. N-am nicio simpatie pentru Crin Antonescu, Victor Ponta samd dar, asa cum ironia sortii a facut ca in anul 2000 sa trebuiasca sa-l aleg pe Ion Iliescu fiindca alternativa era Corneliu Vadim Tudor, asa si acum, intre Traian Basescu si ei i-as alege fara sa stau pe ganduri. Nu numai eu ci marea parte a electoratului.

   PD-L nu este altceva decat FSN, daca iti mai aduci aminte. Un FSN pursânge, tras inainte de greii dintotdeauna: Traian Basescu, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Ioan Oltean, Sorin Frunzaverde samd la care s-au adugat pupilii si, mai ales pupilele politice gen Elena Udrea, Anca Boagiu, Emil Boc si altii. Da. sigur, pentru imagine, acest FSN care a fost “emanatia” revolutiei alaturi de fratele bun PDSR cu care a fost pe vremuri una, desi initial a defilat ca partid de stanga, membru plin in Internationala Socialista, iar apoi a cochetat cu zona de centru, aspirand o vreme sa devina Popular, mai tarziu, prin asimilarea unei aripi liberale condusa de marea deceptie numita Teodor Stolojan si-a gasit “legitimitatea” de a poza de dreapta. Asta pentru cine are naivitatea sa-i creada. Eu mi-am pierdut inocenta. De aceea, macar ca NU sunt de acord cu ei, am respect mai mare pentru Ion Iliescu si ai lui, fiindca acestia sunt si acum pe aceeasi linie ca si acum 20 de ani, nefiind niste traseisti care de fapt nu au nici crez politic si nici valori, ci doar sunt dependenti de putere, fiind in stare sa faca orice compromis doar sa o pastreze.

   Legat de Mihail Neamtu am salutat aparitia NR si am comentat ori de cate ori am citit articolele lui pe diferite situri. I-am sugerat chiar că o miscare de genul celei pe care o propune nu are sanse de izbanda decat daca se delimiteaza clar si de Traian Basescu, nu doar de cativa “patati” din PD-L. Nu mă îmbăt cu apă rece cum că a luat in seama comentariile mele dar cert este ca pare mai corect pozitionat in ultima vreme. Ba inca, dupa ce am citit articolul acesta: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11371927-mihail-neamtu-lider-noua-republica-este-inadmisibil-presedintele-basescu-arate-unor-ministri-are-relatie-foarte-speciala-alti-ministri.htm am postat urmatoarea nota pe Facebook:

   “Daca Mihail Neamtu o tine tot asa, cred ca o sa am si eu un partid cu care sa votez la alegerile viitoare: Noua Republica. Doamne ajuta!”

   In fine, legat de Linkurile Recomandate… ele nu sunt litera de Scriptura… Fac mentiunea ca eu recomand drept infailibile doar linkurile catre Biblie. In rest sunt situri interesante, autori care au ceva de spus, cu unele sunt de acord, cu altele dintre cele spuse de ei nu sunt. E responsabilitatea fiecaruia sa cerceteze si sa ia ce este bun. Asa fac si eu. Nu sunt intotdeauna 100% de acord nici cu modul in care diversi predicatori interpreteaza textul biblic, cu atat mai putin ma pot defini prin linkurile pe care le recomand. Daca te uiti in biblioteca mea o sa vezi sumedenie de carti – daca incerci sa ma definesti psihanalitic prin a sintetiza gandirea autorilor acestora vei gresi. Mai ales nu pot fi de acord cu intelectualii care se arata obedienti pana in panzele albe fata de Traian Basescu, majoritatea dintre ei fiind cumparati cu pozitii de consilieri, directori de institutii infiintate special pentru ei, posturi diplomatice, samd. Nu stiu cum se vede de peste ocean, dar de partea asta a garlei, aceasta parte a intelectualitatii romanesti este din ce in ce mai mult receptionata drept o mare deceptie. Fiindca, la fel ca in biserica, nu conteaza cat de bine scrii, vorbesti, conferentiezi, cat de elegant si manierat esti la simpozioane si emisiuni televizate, cate idei elevate esti in stare sa debitezi, etc, daca pentru un pumn de arginti si pentru o functie esti dispus sa tii in spate asemenea politicieni. La urma urmei, acelasi lucru l-au facut altii si cu Ceausescu, nu? Asadar, Tismaneanu este foarte interesant pentru mine cand scrie despre Nicu Ceausescu si despre alti “fosti” din postura de insider de care a beneficiat… ma ajuta sa inteleg mai bine anumite lucruri… insa cand incepe sa se manifeste drept fanboy Traian Basescu trec mai departe.

   Iti doresc si eu numai bine si mi-as dori mult sa ne revedem, nu neaparat pentru a discuta politica… :-) Da o imbratisare calda pruncilor tai din partea mea!

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.