Rãul cel mai mic

Jurnalista Elena Vijulie de la România Liberã publicã un excelent articol, dovedind mult bun simþ politic, bun simþ care lipseºte cu desãvârºire în aceastã campanie electoralã. Vreau sã vã ofer aici doar un mic citat:

Acestea fiind zise, cine este scorpionul? Cine este Ion Iliescu si cine este Corneliu Vadim Tudor in paradigma actuala? Cine este raul cel mai mic?

Daca nu vrem sa inchidem ochii in fata evidentei, trebuie sa recunoastem ca decizia este una din cale-afara de grea. Daca am ajuns ca dupa aproape 10 ani sa ne punem aceeiasi bolnava problema a raului celui mai mic, este limpede ca ne invartim in cerc. Si ne invartim in cerc dintr-un singur motiv: acceptam ca partidele si liderii politici sa se compare unii cu ceilalti si sa-si cantareasca reciproc marsaviile. Vrajiti de discursurile lor demagogice, nu am invatat sa ne raportam la adevaratele standarde ale politicii de tip european, nu am invatat sa raportam prestatia politicienilor exclusiv la nevoile noastre. Politicenii sunt angajatii nostri, sa faca bine sa-si respecte contractele. Or, din aceasta perspectiva, nici Traian Basescu, nici Mircea Geoana nu-si merita voturile. Si unul si celalalt au reflexe de scorpioni.

Articolul poate fi citit în întregime aici.

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags: , , , , ,

Statisticile zilei

  • 255
  • 41
  • 11,944
  • 378

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.

%d bloggers like this: