Category

Mircea Geoanã Preºedinte?

geoanaSe apropie alegerile pentru funcþia de preºedinte al þãrii. Contrar pãrerilor unora, preºedintele României are o funcþie foarte importantã, una cu adevãrat reprezentativã. El transmite în afarã o anumitã imagine despre noi. Pentru o vreme devine brandul nostru de þarã. Dacã bea o vodcã cu Putin, dacã se gudurã pe lângã Gaddafi sau dacã pupã mâna Patriarhului, cumva ne târãºte ºi pe noi în acele ipostaze. De aceea, pentru mine, este foarte important cine este preºedinte.

Având în vedere cã opinia mea cu privire la candidatul ateu, libertarian ºi verde a stârnit ceva proteste, mã gândesc cã ar fi oportun sã provoc o discuþie pe marginea oportunitãþii candidaturii celorlalþi care se pare cã intrã în cursa pentru Cotroceni ºi aº propune sã începem cu Mircea Geoanã.

Meritã Geoanã sã fie preºedintele tuturor românilor? De ce da ºi de ce nu? Mã intereseazã orice opinie… sã încercãm sã facem un brainstorming virtual, poate va ieºi ceva interesant din treaba asta.

Aºtept de la voi, dragi prieteni ºi cititori ai acestor rânduri sã vã spuneþi pãrerea: Mircea Geoanã Preºedinte? Curaj!

10 thoughts on “Mircea Geoanã Preºedinte?”

 1. Tata: ” Daca Mircea Geoana devine presedinte,iti propun sa plecam din tara!” . Se pare ca nu poate sa realizeze un presedinte de stat pe care partidul il propune cu numele de scena “Prostanacul” .

  1. Bun venit in discutie Alexandru! Se pare ca tu esti cel care spargi gheata si, obiectia ta la candidatura lui Geoana pare obiectiva: daca partidul lui, mai corect Ion Iliescu, l-a blagoslovit cu apelativul “prostanacul”, cat de bun ar fi acesta de presedinte?…

 2. Am discutat despre asta si la Scoala de vara TNL.Am dezbatut slabiciunile lui Geona si ne-am dat seama ca e ceva necurat la mijloc si cum a rezistat el atat in fruntea partidului.O pasarica m-a pus sa ma gandesc la ceva,insa:cica PSD-ul are de gand sa sustina un candidat,care nu e neaparat Geoana si care o sa iasa sigur presedinte.Cum nici Basescu,nici Crin nu o sa fie,ma gandesc ca intre Oprescu si Geoana se negociaza in subsol,ca altul chiar nu sunt in stare sa vad.

  1. Well, poate ca o sa fie cum zici tu, dar pe mine prea putin ma intereseaza ce o sa faca PSD… deocamdata ma intereseaza ce o sa fac eu in dreptul meu si, de aceea am initiat acest dialog. Sunt convins ca Geoana e uns cu destule alifii si, deocamdata in sondaje este proptit destul de bine. Legat de Oprescu, poate deschidem un capitol separat zilele viitoare, nu sunt sigur ca PSD il va sustine la primul tur si nu stiu daca va intra in al doilea. Oricum, nici el nu prea pare un tip cerebral… e destul de gaunos dar isi face priza jucand rolul unui tip de gasca. Na ca am spus deja prea multe despre un subiect ce nici nu l-am deschis inca :-)

 3. Daca ne rezumam strict la intrebarea : “Meritã Geoanã sã fie preºedintele tuturor românilor?” , atunci ma limitez la a spune decat un mare NU ! Credeam insa ca vrei sa detaliezi si conjuctura in care poate sa ajunga,ca nu exista ecutie in care Geoana ar ajunge presedinte pe propriile calitati. Deci,Geoana este un terminat care a reusit sa multumeasca liderii teritoriali care imita vulcane in timp ce el trebuie sa ii arbitreze cu umilinta pe care a invatat-o de mult.Pana si Vanghelie se da mai destept decat el si multi il sustin. Cariera sa in arbitraj fotbalistic si securist continuata apoi cu mersul in Diplomatie si pierdut pe undeva cu o adeziune prin PNT nu il ajuta cu nimic.Geoana este un mare 0.Nu a castigat nimic democratic si il gasim mereu plangand in noaptea alegerilor la televizor.Nu a reusit sa devina primarul Bucurestiului si nu a reusit sa ocupe postul de premier desi colegii de la guvernare aveau deja presedintele.Trecem la urmatorul subiect? :-)

  1. Vad ca esti hotarat frate, nu gluma! Ai tras deja linia!

   Tind sa iti dau dreptate – Geoana nu pare a fi un tip caracterizat de o personalitate puternica, manat inainte de niste idealuri. Mai degraba este un oportunist mai stilat care a stiut sa se indoaie cat trebuie in functie de bataia vantului. Se pare ca a ajuns insa la un platou pe care, dupa mine, va rezista pana la urmatoarele alegeri parlamentare. Apoi PSD va trebui sa fabrice un nou lider national iar Geoana o va lua la vale dpdv politic. Asta daca prabusirea nu se va produce chiar dupa alegerile prezidentiale din toamna asta. In caz ca PSD nu prinde turul doi, s-ar putea creea convulsii pe acolo.

   In ce priveste trecerea la urmatorul subiect… parca nu m-as grabi… poate mai vine cineva la masa (discutiilor). Curaj tovarasi! V-am incalzit locul!

 4. Alexandru, e destul de putin probabil ca Oprescu sa intre in cursa prezidentiala. Ii trebuie o sustinere, in primul rand financiara, pe care nu o are ca independent. Ramane deci Geoana ca propunere a PSD si ma indoiesc ca e altul care sa il poata da jos pe Basescu. Sa nu uitam ca Geoana a fost probabil printre cei mai aclamati ambasadori ai Romaniei in SUA..

  1. Cred ca intrarea lui Oprescu depinde mult de ce pozitie va adopta Ion Iliescu. Este stiuta antipatia acestuia fata de Geoana si simpatia fata de Oprescu. In ce priveste meritele de ambasador ale lui Geoana, mi se pare ca s-au produs in mare parte in epoca Conventiei Democrate, pe cand omul era neinregimentat politic. Oricum, prestigiul lui, atata cat a fost, s-a erodat in mare masura in timpul scurs de atunci.

   1. E clar ca americanii il prefera pe Geoana.Cauta si ei,la fel ca si baietii cu ochii albastrii un personaj controlabil.E perfect pt. asta :-) Dar nu putem sa spunem ca are calitati diplomatice extraordinare. Domnul Diaconescu,de exemplu,este mult peste Geoana,Nastase sau altii care se dau mari ministrii de externe.

 5. Moga,sa vedem cum vor evolua lucrurile. Oprescu are in spate niste filiale PSD.De exemplu:PSD sector 2,pe care Boc incearca sa o atraga stiind ca Ontanu e un lider nemultumit. Si mai sunt ei multi,liderii teritoriali ce l-ar sustine la orice ora pe Oprescu. Si sa nu uitam de tata Ilici si Nastase. Oricum,traim si vedem :-)

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.