Asumarea Holocaustului de cãtre români

holocaust

Sãptãmâna care tocmai se încheie a fost marcatã discret de inaugurarea monumentului dedicat victimelor din România ale Holocaustului. Dupã ce ne-am bãtut multã vreme cu pumnii în piept, susþinând cã noi n-am fãcut ceea ce au fãcut alþii, tardiv recunoaºtem cã guvernul român ºi cetãþenii acestei þãri au fost complici la exterminarea a 250.000 de cetãþeni români de naþionalitate evreiascã în timpul celui de-al doilea rãzboi mondial. Victimelor nevinovate le-a fost dedicat un monument în Bucureºti, ca un mic semn de reparaþie moralã, fiindcã de altceva nu poate fi vorba, înspre aducerea aminte a acestor atrocitãþi, cu speranþa cã istoria nu va mai fi repetatã.

holocaust1

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags: , , , ,

Statisticile zilei

  • 143
  • 34
  • 23,247
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.