A cui e Moldova lui Stefan?

Mi-l aduc aminte pe regretatul actor George Calboreanu, interpretând magistral rolul lui Stefan Cel Mare din piesa Apus de Soare: “Moldova nu e a mea, nu e a voastra… ci a urmasilor, a urmasilor… urmasilor vostri.”

Azi am aflat ca la alegerile efectuate peste Prut a castigat tot partidul comunistilor. Si asa precum era oripilat Badea Cîrtan de faptul ca Ierusalimul, Cetatea Sfânta, ajunsese pe mâinile pagânilor, nu pot sa nu ma oripilez si eu ca Moldova lui Stefan si a bunicilor mei e în continuare sub semnul fiarei rosii.

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Statisticile zilei

  • 138
  • 33
  • 23,242
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.