Category

Boomerang

Dragilor, am revenit din concediu! Dupã cum v-am anunþat la plecare, împreunã cu un grup de prieteni am ‘petrecut’ pe litoralul bulgãresc. În total am fost vreo 20 de familii, tocmai la Sunny Beach (Nessebar), aproape de Burgas. ªi, dacã Nelu m-a provocat la reverberaþii pe marginea concediului, sã nu mã las mai prejos, fiindcã am ce povesti!

Dacã vreþi oameni buni sã faceþi concediul în Bulgaria, mergeþi mai bine în staþiunile situate la nord de Varna, cum ar fi Albena sau Golden Sands. La Sunny Beach, unde am fost noi, veþi gãsi hoteluri frumoase, dar mult prea îngrãmãdite ºi situate tare departe de plajã. Atât de îngrãmãdite încât veþi vedea piscine amplasate în parcare, sau maºini parcate pe lângã piscinã… Apoi, dacã chiar vreþi sã mergeþi la Sunny Beach, vã implor, evitaþi hotelul Boomerang! Pe bune, e un hotel de trei stele, nou nouþ ºi confortabil, dar patronul este genul de miliþian mafiot, care se crede buricul pãmântului. Garcea, varianta bulgãreascã! Am cãlãtorit prin multe locuri în lumea asta, dar ce am întâlnit la Boomerang depãºeºte orice imaginaþie.

Dându-ºi seama cã suntem evanghelici, adicã sectanþi ‘pre’ limba lui, omul ãsta parcã a turbat. Nu aveam voie sã stãm în grup mai mare de patru persoane, nu aveam voie sã þinem de-ale gurii în camerã; dacã vreun copil scãpa desculþ prin hotel, 50 de Euro amendã! Mâncarea era proastã ºi puþinã iar vesela se spãla printr-o simplã scufundare în apã. Deºi mesele se desfãºurau pe parcursul a douã ore, dacã veneai dupã prima jumãtate de orã nu mai aveai nici dupã ce bea apã… Te aºezai la o masã pe terasã ºi vedeai cã se repede ca turbatul un angajat la tine sã-þi spunã cã masa este rezervatã pentru direcþia hotelului. Dacã protestai, zicând cã nu era pe masã nici un semn de rezervare, se ducea ºi aducea o plãcuþã pe care þi-o trântea ostentativ în faþã, cerându-þi sã pleci de acolo. În piscinã nu puteai sã stai dupã ora 7 pm, dar prietenii patronului se aruncau în ea, beþi morþi, pe la 5 am, fãcând un zgomot îngrozitor… Ca sã nu mai spun cã singura cale de acces spre piscinã era prin restaurant!

La masã, trebuia sã fii extrem de vigilent ca sã poþi mânca tot ce aveai în farfurie. O singurã clipã de neatenþie ºi farfuria ta era înºfãcatã cu mâncare cu tot de cãtre angajaþii extrem de neprietenoºi, ca semn cã ar fi mai bine sã-þi iei tãlpãºiþa de acolo. Am fãcut apel la agenþia de turism prin care au fost comercializate biletele, dar în afara unei certe zdravene cu patronul ºi a unor scuze de la agent, nu am obþinut nimic.

În fine, a fost cu adevãrat un concediu de neuitat. Pãcat. Fiindcã Bulgaria este o þarã drãguþã cu mulþi oameni ospitalieri. Meritã sã vizitezi Balcicul, mai ales reºedinþa de varã a Reginei Maria. Este ca o bijuterie unicã. ªi, dacã tot ajungi prin preajmã, se meritã sã iei loc la o terasã, unde sã comanzi “þaþa” ºi “ºchembe”! Adicã un fel de hamsii prãjite, cu adevãrat delicioase, pe care le poþi mânca cu cap cu tot ºi ciorbã de burtã, mai meseriaºã decât cea din restaurantele româneºti. Toate la un preþ extrem de convenabil! Numai sã nu mergeþi la Boomerang, please!

Slava na Boga cã noi am scãpat de acolo cu bine!

6 thoughts on “Boomerang”

 1. Din cate se vede, nu ti-a priit foarte mult vacanta…Imi pare rau…Sincer sa fiu, parca m-a lovit cu leuca cand am citit ‘reverberatiile’…e incredibil ca ne mai lovim inca de paguboase mentalitati comuniste…credeam ca sunt de domeniul trecutului…Se pare ca ‘boomerangul’ tipului e de fapt vechiul ciocan comunist!! :-))

 2. Da, se poate spune cã bumerangul este secera ºi ciocanul… :-) Dar ºtii ceva? Am avut un timp foarte bun acolo! Nu din cauza mizeriilor fãcute de acest tip ºi de oamenii lui. A fost fain cã am fost cu prietenii, am discutat vrute ºi nevrute, ne-am bãlãcit în piscinã, am fãcut haz de necaz, am jucat Skip Bo,… a fost realmente super! Noi ne-am relaxat, deºi tipul ºi-a propus sã ne facã viaþa un iad. Acesta este farmecul! Aºa cã nu-mi pare rãu cã am fost acolo!

 3. Mihai,
  Bun-venit acasa. Imi pare rau ca ai avut experienta proasta de la Boomerang. O sa se vada in scurgerea timpului daca alegerea numelui de boomerang pentru hotel nu a fost nefasta! Tu sigur nu te mai duci inapoi acolo! In alta ordine de idei, daca mincarea o fost proasta, daca vesela era murdara, daca va tinea la masa cite doua ore, daca in camere nu era voie sa tii mincare, daca trebuia sa faci atita exercitiu ca sa ajungi la plaja, daca v-ati distrat… atunci de ce te-ai refacut atita? Nu am inteles… dar poate voi intelege! Te-a afectat stressul? A fost o reactie a organismului de a retine caloriile in conditiile in care a constatat ca nu-i suficienta mincare…? Te-ai refacut cu ‘tzatza’… Nu stiu. Poate ne explici.

 4. Ted,

  Am uitat sã menþionez ceva: noi am avut plãtit un regim de demi-pensiune. Aºa cã mesele de prânz le-am “ghiftuit” pe la tot felul de terase, cu hot wings, country style potatoes, salatã bulgãreascã, baclavale ºi tot felul de alte minunãþii. Probabil dacã am fi avut niºte mese onorabile la hotel, am fi fost mai temperaþi la prânz, dar aºa consideram cã ne scoatem pârleala pe la terasele vizitate, unde serviciile au fost bune spre foarte bune, la costuri net inferioare restaurantelor româneºti de pe litoral. De ce sã nu recunosc, bulgarii au multe lucruri bune, din pãcate ca ºi la noi, sunt o gramadã de oameni cu mentalitãþi defectuoase amplasaþi în poziþii cheie. Oricum, dacã citeºti ce i-am scris lui Nelu mai sus, o sã vezi cã noi ne-am relaxat în ciuda condiþiilor… nu am lãsat ca intenþiile individului sã ne strice concediul. ªi la mine o sãptãmânã de relaxare, tihnã, discuþii prelungi la un pahar de Iced Tea, bãlãcealã la piscinã, cuplate cu o masã de prânz bunã, reprezintã ingrediente sigure pentru acumulãri cantitative! Las’ cã intru iar pe “diet” sãptãmâna asta!

 5. Mihai,
  Mi-a lasat gura apa dupa ce am citit tot ce ati papat voi! Noroc ca e noapte (acum am sosit din canada) si tre sa merg la culcare, ca daca nu ar fi, m-as duce jos la frigider sa vad daca gasesc ceva ce s-ar asemana cu ce-ai papat tu! Las ca ma razbun miine!

 6. Pai Ted, daca te duci la Wendy’s (daca nu ma insel) au niste Hot Wings pe care le servesc cu celery… trãznet, nu alta – sunt incluse la categoria ‘apetisers’ dar când am ºansa, pentru mine ele reprezintã de-a dreptul ‘the main course’. Din categoria: mult, ieftin ºi bun!

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.