Romeo si Julieta, jucând Mioriþa

Verona, teatrul cunoscutei tragedii medievale cu cei doi îndrãgostiþi hotãrâþi sã-ºi uneascã destinele în moarte, dacã în viaþã nu era cu putinþã, este din nou scena unui eveniment extrem de trist.

Un cuplu de italieni, patroni ai unei firme de transport, au profitat de nevoia în care se afla un angajat de-al lor la negru, pentru a-l determina sã încheie o asigurare de viaþã al cãrei beneficiar erau chiar ei, apoi l-au cãsãpit fãrã scrupule pentru a încasa prima de un milion de euro.

Este drept cã atât în Italia cât ºi în alte pãrþi ale Europei, conaþionali de-ai noºtri se þin de gâinãrii, furâ din magazine, sau falsificã cãrþi de credit. Dar nu mi-e ruºine nici cu restul lumii, fiindcã se pare cã ºi naþiile gãzduitoare îºi au bandiþii lor care, iatã, lucreazã pe picior mare, inspiraþi parcã dn balada Mioriþa. Pãcat.

3 thoughts on “Romeo si Julieta, jucând Mioriþa”

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags: , , ,

Statisticile zilei

  • 245
  • 42
  • 25,383
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.