Un Psalm pentru bloggeri

1 (Un psalm al lui David.) Doamne, cine va locui în cortul Tãu? Cine va locui pe muntele Tãu cel sfînt? 2 -Cel ce umblã în neprihãnire, cel ce face voia lui Dumnezeu, ºi spune adevãrul din inimã. 3 Acela nu cleveteºte cu limba lui, nu face rãu semenului sãu, ºi nu aruncã ocara asupra aproapelui sãu. 4 El priveºte cu dispreþ pe cel vrednic de dispreþuit, dar cinsteºte pe ceice se tem de Domnul. El nu-ºi ia vorba înapoi, dacã face un jurãmînt în paguba lui. 5 El nu-ºi dã banii cu dobîndã, ºi nu ia mitã împotriva celui nevinovat. Cel ce se poartã aºa, nu se clatinã nici odatã.

Da, Psalmul 15 ar trebui sã fie Psalmul bloggerilor. Probabil cã ºi David i-ar fi fãcut o dedicaþie, dacã ar fi anticipat pasiunea evanghelicilor pentru blogging. E un adevãrat punct de plecare pentru stabilirea unei etici a bloggingului evanghelic.

Bloggerii nu au scuze pentru o viaþã cu standarde duble, una evlavioasã de ochii lumii ºi una relaxatã, pe blog. Dincolo de aplicaþiile generale pentru fiecare cititor ale acestui Psalm, un blogger ar trebui sã ia aminte cã în cortul Lui va locui cel care:

a) spune adevãrul din inimã

b) nu cleveteºte cu limba (tastatura :-) ) lui…

c) nu face rãu semenului sãu

d) nu aruncã ocara asupra aproapelui sãu

e) cinsteºte pe cei ce se tem de Domnul

Tare mã tem cã mulþi bloggeri evanghelici sunt mai interesaþi, momentan cel puþin, sã locuiascã în topul WordPress, cortul Lui fiind o perspectivã prea îndepãrtatã…

3 thoughts on “Un Psalm pentru bloggeri”

  1. “Bloggerii nu au scuze pentru o viaþã cu standarde duble, una evlavioasã de ochii lumii ºi una relaxatã, pe blog.”

    Mare dreptate ai … Iluzia careia ii cadem adesea prada in bloggereala noastra, ca lumea asta virtuala nu are de-a face cu pacate cat se poate de reale, ne macina tastaturile. E bine sa ne mai aducem aminte din cand in cand ca si aici, ca si la locul de munca, ca si la biserica, suntem chemati sa fim oameni …

  2. Well, cred ca prea am luat in serios ca asta e o lume ‘virtuala’… Din pacate este cat se poate de reala si ne afecteaza trairea de zi cu zi mai mult decat am dori sa recunoastem.

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.