Proconsul pe val

Evenimentul zilei publicã un vast interviu cu trupa Proconsul, interviu care se axeazã destul de mult asupra credinþei membrilor trupei rock, asupra noului lor hit dedicat lui Dumnezeu ºi intitulat sugestiv “Sunt al Tãu” cât ºi asupra concertului care are loc în seara aceasta la Sala Palatului din Bucureºti, comemorând cei 10 ani de activitate. În mod interesant se puncteazã în interviu cum au plecat în urmã cu 10 ani cu cântecul “De la ruºi” ºi, sugestiv, acum au ajuns la “Sunt al Tãu”. Fainã derapare!

În ciuda faptului cã sunt puternic contestaþi în zonele neaerisite ale spectrului evanghelic, bãieþii de la Proconsul îºi vãd de treabã, nu se ruºineazã de credinþa lor ºi se declarã deja pe Sens Unic. Sã dea Domnul sã rãmânã neclintiþi pe cale ºi sã cânte muzicã de bunã calitate prin care sã închidã gura celor neºtiutori ºi proºti, dupã cum zice Sfânta Scripturã.

Puteþi citi interviul mai sus menþionat aici.

6 thoughts on “Proconsul pe val”

 1. Am fost la concert si mi-au produs o impresie extrem de placuta! Iar ideea de a-L aminti si pe Dumnezeu printre versurile lor este cu atat mai de apreciat,tinand cont de faptul ca astazi sexul si zgomotul vand cel mai bine.Respect Proconsul!

  1. Asta imi place si mie la ei, faptul ca au ramas intre ai lor, dar emit lumina… Trebuie incurajati! Multumesc Octavian pentru feed-back-ul de la concert. Desi nu canta chiar genul meu de muzica, mi-as fi dorit sa fiu acolo, doar din solidaritate. :-)

 2. Ideea de a-L aminti pe Dumnezeu, nu este aceeasi ideea cu a canta pentru slava lui Dumnezeu. Observati ca in interviu ei nu spun ca semnificatia “sens unic” are o radacina crestina, inspirata din Dumnezeu, ci la inceput semnificatia pe care o dau ei este tipic firii pamantesti. Numai dupa ce insista reporterul asupra unei singure melodii religioase, ei vin cu anumite explicatii. Imi pare rau ca va dezamagesc dar formatii ca si acestea care, imbraca aparent o haina spirituala, fac mai mult rau decat bine. O parere personala.Multumesc

  1. Este foarte usor sa despici firul in patru si sa judeci modul in care depun marturie altii despre credinta lor, pe baza unui interviu. Mai greu este sa depui marturie la nivelul lor si sa o faci mai bine ca ei.

   Nu stiu ce pacat ar fi daca semnificatia “sens unic” nu este una spirituala. Oare trebuie sa spiritualizam voit totul? Daca cineva pune numele Gabriel unui copil fiindca ii place acest nume si nu fiindca e purtat de arhanghelul biblic, sa fie oare subiect de judecata?

   Imi pare rau, dar nu cred ca ai calitatea si cantitatea sa emiti judecati de genul: “imbraca aparent o haina spirtuala”. Poate ca este asa. Dar daca nu este? Iti asumi consecintele vorbirii tale de rau? Sau tie ti se iarta totul fiindca esti mai special decat ei?

 3. Mihai, de ce vorbesti cu “zone neaerisite ale spectrului evanghelic” si “sã închidã gura celor neºtiutori ºi proºti”?
  Ai mare grija, stii ca vom da socoteala de fiecare cuvint nefolositor.
  Apoi, cei care ii contesta au motive biblice sa o faca.
  Nu stiu daca ei au facut pina acum fapte vrednice de pocainta lor, asa cum ne putem astepta de la pocaiti.

 4. Cristi… eu vorbesc despre o realitate pe care o cunosc destul de bine… spectrul evanghelic românesc are zone în care, când intru, mã apucã leºinul, fiindcã zona respectivã este extrem de sãracã în oxigen datoritã surselor de poluare cu aparenþã voit “pocãitã” dar care n-au nicio legãturã cu spiritul Scripturii ºi nici cu Dumnzeul ei :-)

  Legat de “gura celor neºtiutor ºi proºti” nu e altceva decât un citat din Biblie. Mai am unul favorit: “nu fiþi copii la minte ci la rãutate!” Amin!

  Se pare cã una dintre caracteristicile specifice ale spectrului (ne)aerisit al evanghelicilor români este legatã de grija excesivã pentru lucrurile pentru care vor da socotealã “ceilalþi”… Asta deºi li se repetã lunar sau mai des: “fiecare sã se judece pe sine însuºi”…

  Legat de faptele celor de la Proconsul, din câte înþeleg eu Scriptura, altcineva este responsabil sã le judece. Cum se împacã chestia asta cu realitatea faptului cã în zonele neaerisite bãieþii ãºtia sunt condamnaþi ºi stigmatizaþi deja, deºi doar Unul este cel care judecã?

  Cât despre “pocãiþi”, pentru mine cei care au doar fapte de “pocãiþi” dar n-au dragoste ºi har de “pocãiþi”, sunt totuna cu vameºii ºi fariseii… Mai mult cu fariseii dacã stau sã mã gândesc mai bine.

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.