Philip Yancey si Summitul Global de Conducere

Nu s-a aºternut bine liniºtea peste întâlnirea de la Sinaia cu Ravi Zacharias cã au demarat pregãtirile pentru un alt mult aºteptat eveniment al acestui an, anume conferinþa cu Philip Yancey care va fi organizatã de Noua Speranþã în parteneriat cu BIG Impact între 25-28 octombrie a.c. la Cluj-Napoca. Mai multe amãnunte despre aceasta puteþi gãsi aici.

Pentru cei interesaþi, amintesc cu aceastã ocazie cã s-au stabilit deja cele ºapte locaþii în care se va desfãºura în toamna aceasta Summitul Global de Conducere, organizat pentru a treia oarã în România de cãtre BIG Impact în colaborare cu Willow Creek Association. Bill Hybels, John Ortberg, Andy Stanley, T.D.Jakes ºi Jim Collins sunt câþiva dintre cei ale cãror sesiuni vor fi prezentate cu aceastã ocazie. Cei care doresc sã se înscrie, pot deja sã facã lucrul acesta. Mai multe informaþii pot fi gãsite aici.

Mai menþionez cã a fost primitã permisiunea pentru transimiterea live pe internet a uneia dintre cele mai populare dintre sesiunile de anul trecut, anume “Conducând oamenii la Dumnezeul risipitor” prezentatã de pastorul new-yorkez, Tim Keller. Cei care doresc sã îºi facã o impresie preliminarã asupra materialelor prezentate la Summit, pot deci viziona aceastã sesiune aici.

12 thoughts on “Philip Yancey si Summitul Global de Conducere”

  1. Hmmm… eu n-am nici o parere… doar imi pun o intrebare legitima: Daca T.D.Jakes e un mascarici, oare dumneata ce-oi fi? Poate Matei 5:22 sa dea un pic de lumina nedumeririi mele. Dar sunt sigur ca ai explicatii la indemana…

 1. Daca eu sunt mascarici pt ca am etichetat in felul asta un om care serveste Evanghelia cu muuulta apa, cum sunteti dumneavoastra care ma faceti pe mine mascarici? Nu intrati sub incidenta versetului la care ati facut referire?

 2. Imi arati si mie unde te-am facut eu mascarici? Poate ca T.D.Jakes serveste Evanghelia cu multa apa, dar nu stiu sa improaste pe altii cu zoaie, asa cum se obisnuieste pe la casele bloggerilor romani. Desigur ca justificarile sunt la indemana…

 3. Cred ca Tim Keller ar trebui sa se pocaiasca pentru titlul asta al cartii lui. Nu cred ca are vreo justificare, oricit ar incerca sa “dreaga” lucrurile.

  1. Si eu cred ca tu ar trebui sa te pocaiesti pentru trufia de a judeca lucrurile pe care nu le cunsoti si nu le intelegi, privind doar la aparente.

 4. S-ar putea sa ai dreptate. Imi iasa de multe ori firea prin caciula, si poate e si de data asta.
  Dar spune-mi, esti de acord cu titlul lui? Poate un omulet (ceea ce sintem cu totii) sa se refere astfel la Dumnezeul atotputernic?

 5. Sigur cã da! Este o metaforã care Îl cinsteºte pe Dumnezeu, plecând de la parafrazarea titlului pildei fiului risipitor (care fie vorba între noi, nu este original, este o adãugire muuult ulterioarã adusã textului biblic, asemenea tuturor titlurilor pe care le vezi rãspândite prin Biblie). Ideea lui Tim Keller este cã avem de-a face cu un Tatã care în contrast cu fiul care îºi risipeºte averea, nu pregetã sã facã risipã de dragoste ºi har. Eu mã bucur cã avem un asemenea Dumnezeu risipitor.

  Apropos… pe Tim Keller de ce nu îl judecãm dupã faptele lui ci dupã titlul unei predici? La Proconsul ne împiedicãm de faptul cã nu vedem noi ce fapte fac iar la Tim Keller cã nu înþelegem metafora lui… Care sunt regulile dupã care se emit aceste judecãþi? Schimbãtoare de la caz la caz?

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.