Pentru ce se roagã BOR?

Pe mãsurã ce se apropie alegerea noului patriarh al BOR, tensiunile cresc, la fel ºi jocurile de culise. Se fac zilnic dezvãluiri cu privire la colaborarea cu organele de securitate, cât ºi cu privire la distrugerea dosarelor multor clerici ortodocsi, posibili candidati la mult râvnitul scaun patriarhal. Spiritele se încing ºi un luptãtor aprig pentru demascarea colaboratorilor se vãdeºte a fi chiar poetul Mircea Dinescu, membru marcant al CNSAS. În reacþie, purtãtorul de cuvânt al BOR cheamã la rugãciune naþiunea pentru Mircea Dinescu.

Poate cã Mircea Dinescu nu are un mod prea ‘soft’ de a prezenta problemele, dar e de înþeles dorinþa lui, ca ºi a opiniei publice, sã fie ales un patriarh care n-a fost pe ºtatele de platã ale securitãþii. Mai ales, având în vedere sumele pe care le primeºte anual de la buget aceastã bisericã.

Interesant este cã aceasta ar trebui sã fie mai întâi de toate dorinþa liderilor BOR, dar ea nu a fost exprimatã în nicio conjuncturã. Ceea ce mã face sã cred cã în întregime, liderii marcanþi ai BOR au colaborat, altfel ar fi fost interesul lor sã lupte penru a-ºi demonstra nevinovãþia.

Aºa cã, în loc sã facã apel la rugãciuni pentru potolirea lui Mircea Dinescu, BOR mai bine ar îndemna norodul sã se roage ceva de genul acesta: “Dã-ne Doamne un patriarh cucernic, care nu Te-a vândut securitãþii ºi care-ºi dovedeºte dragostea pentru Tine, sacrficându-se pentru turmã. Amin!”

One Reply to “Pentru ce se roagã BOR?”

  1. Ce sa mai spui…..
    Pacat de teologia orto care nu mai poate respira de traditie , nepotism , grade mari la secu , miliarde de euroi , pederasti etc

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.