De straja imprejurul Turmei – pozitia pastorului V.Al.Talos

Pe blogul personal, unde intervine foarte rar, doar când este convins cã are ceva de spus dincolo de comunitatea pe care o pãstoreºte, cunoscutul lider al baptiºtilor români, pastorul V.Al.Taloº publicã un articol intitulat “De strajã împrejurul Turmei” prin care adreseazã fenomenul nãucitor care a fost declanºat de scânteia recentei poziþionãri a lui Iosif Þon. Salut modul de abordare neconflictual, pastoral, folosit în scrierea acestui articol, care constituie o reacþie la exagerãrile de ambele pãrþi care fac deliciul celor cãrora le place scandalul între evanghelici. Iatã cã se pot aborda problemele ºi fãrã demonizarea protagoniºtilor, doar prin discutarea exagerãrilor ºi prin apelul la valori. Vã recomand sã citiþi articolul aici.

4 thoughts on “De straja imprejurul Turmei – pozitia pastorului V.Al.Talos”

 1. Deacord, si ma bucur ca inca cineva apreciaza mesajul fratelui Talos !
  Impulsionat de postul dumneavoastra am recitit articolului pastorului Talos. Mi-a placut si mai mult :D
  Mi se pare echilibrat, frumos si chiar cavaleresc si asta, nu pt ca nu are canini, sau nu biciuieste nici intr-o pare nici in alta, sau biciuieste egal. Imi place pt ca ca inspira la rabdarea darii pe fata a oricarei lucrari si pt ca focalizeaza individul si biserica pe lucrurile sigur lasate de Cristos: Cuvant, partasia bisericii, marurie. Vizibilul si extraordinarul poate ca exista, dar autenticitatea consta in starunta cu credinciosie in lucrurile ce tin de transformarea launtrica.

  este prima data cand las un comment, desi urmaresc demult blogul dumneavoastra.
  (mai mult) spor in continuare ! :)

  1. Multumesc Cristi pentru vizita, apreciere si comentariu! Esti binevenit oricand sa mai lasi semnale pe aici. De acord cu pozitia de echilibru a pastorului Talos. E un semn de normalitate intr-o lume intoarsa cu fundul in sus.

 2. Ma bucur ca mai exista oameni ca fratele Talos! Multi au uitat ,sau poate nu vor sa-si mai aduca aminte, ce a insemnat prigoana comunista pentru cei care au avut curajul sa-i confrunte pe comunisti chiar pe terenul lor, riscandu-si viata lor si a familiilor lor. Multumim pentru acest articol!

  1. Ai dreptate. Fratele Vasile Talos a fost la un pas sa fie omorat, lovit de o masina din cate imi aduc aminte si asta pentru evanghelizarile acelea superbe facute cu Samuel Kemalesen ( nu stiu daca am scris corent numele) la sfarsitul anilor 80.
   Vasile Talos este printre putinii pastori baptisti cu adevarat pocaiti si cu adevarati pasionati de a implini marea trimitere, chiar si dupa caderea comunismului. Multi altii s-au pierdut in ispita materialismului adusa odata cu libertatea. Din pacate seminariile teologice din ziua de azi ‘produc’ doar rostitori de predici. Nici nu ar putea sa fie altfel daca ne gandim cine conduc aceste seminarii si ce profesori predau la ele

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.