De ce se mai dezbinã bisericile

kennedyUna dintre cele mai cunoscute biserici mari (megachurch) din SUA, anume Coral Ridge Presbyterian Church trece printr-un proces de diviziune, cca 500 de membri luând decizia recent de a o pãrãsi pentru a înfiinþa o nouã bisericã, considerând cã situaþia actualã a acesteia este inacceptabilã. Mãrul discordiei este noul pastor, nimeni altul decât Tullian Tchividjian, nepot de-al cunoscutului evanghelist Billy Graham.

TchividjianPânã în urmã cu doi ani, Coral Ridge a fost pãstoritã de o figurã celebrã a evanghelicalismului american, anume Rev.James Kennedy. Acesta avea vederi foarte conservatoare, predica îmbrãcat cu o robã similarã cu cele purtate de membrii corului ºi se referea în predicile sale extrem de des la problemele politice ºi la cele sociale, cum ar fi avortul sau homosexualitatea.

Ce i se reproºeazã succesorului sãu? Ei bine, Tullian Tchividjian refuzã sã adreseze problemele politice ºi sociale în mesajele sale ºi apare în faþa bisericii într-o þinutã care îi scandalizeazã pe unii dintre admiratorii rãposatului pastor: anume cu pãrul tuns scurt, având aspect þepos, tenul bronzat, purtând uneori o barbã scurtã cu aspect neîngrijit ºi, bineînþeles fãrã clasica robã a predecesorului sãu. A, era sã uit un amãnunt… preferã tobele în locul sunetului de orgã…

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tags: , , , , , , ,

Statisticile zilei

  • 135
  • 33
  • 23,239
  • 379

Archives

Categorii

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Copyright, re-blogging etc…

Pentru re-bloging, folositi dintre icoanele de Social Media pe cea verde, din dreapta. Click, apoi alegeti dintre optiuni, WordPress sau ce mediu utilizati. In prealabil trebuie sa fiti logat in blogul personal, in alt Tab sau fereastra. Altfel nu merge procedura.

Rog a nu se prelua articolele integral, prin „copy and paste”, ci max. 25%, recomandabil 500 de semne, cu indicarea autorului si a sursei, cu un link viabil. Imi asum dreptul de a activa periodic protectia la copiere, pentru descurajarea tentativelor.