Colinde la Galati

Dacã mulți gãlãțeni își fac cumpãrãturile la Promenada Mall din Brãila, unii dintre brãileni s-au abonat la evenimentele organizate în Galați. :-) Așadar în luna decembrie am fost la trei concerte în apropiata urbe moldavã, primul fiind cel al trupei Proconsul, iar urmãtoarele douã fiind organizate de prietenii noștri de la biserica Emanuel.

Ca și la concertul Proconsul, Teatrul Dramatic “Fane Tardini” a fost gazda unui eveniment organizat de grupul Proveritas al Bisericii Emanuel în data de 14 decembrie, anume un concert de Colinde pentru studenți. La doar câteva zile distanțã, un nou concert de Crãciun, având un target general, a fost organizat în Biserica Emanuel, în seara de duminicã 18 decembrie a.c.

Și unul și celãlalt au avut tot ce trebuie… un repertoriu echilibrat și relevant, o recuzitã extrem de creativã, niște protagoniști talentați și dedicați, un mesaj bine articulat și o temã cât se poate de incitantã: “Vreau Crãciun real!” Mie mi-a plãcut faptul cã nu a fost un concert exclusivist,al elitelor, beneficiind de aportul unui numãr mare de protagoniști. Asta nu înseamnã cã s-a fãcut rabat de la calitate… atât cei mici cât și cei mari au adus ce-au avut mai bun, rezultatele fiind pe mãsurã. A fost un efort colectiv, m-a impresionat spiritul pozitiv al celor implicați, fețele inundate de o bucurie realã, molipsitoare, La finalul concertului de duminicã nu mai știai cine concerteazã: cei din fațã sau cei din salã… și cred cã aceasta a fost și ținta – conducerea asistenței întru slãvirea Pruncului din Betleem.

Este al doilea an consecutiv când particip la Concertul de Crãciun al celor de la Emanuel Galați… deja e cazul sã îmi anunț prezența și la concertul de anul viitor, dacã îmi ajutã Cel de Sus!

Mai jos sunt câteva imagini de la cele douã concerte. Pentru a viziona mai multe fotografii, aici este o galerie de imagini de la concertul pentru studenți și aici este altã galerie de la concertul din bisericã. Dacã aveți o conexiune mai slabã la internet, va trebui sã aveți rãbdare pânã se vor încãrca imaginile.

 

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.