Category

Loteria Românã

Conform Institutului European pentru studierea brandurilor din Viena, care a dat recent publicitãþii rezultatele studiului Eurobrand 2007, cel mai de seamã brand românesc este Loteria Românã, cu o valoare de piaþã de cca 35 de milioane de euro! În clasamentul general, loteria noastrã se aflã abia pe locul 758… Sã nu ne mirãm cã România se aflã pe un neonorant ultim loc din Europa, dupã capacitatea brandurilor de a contribui la dezvoltarea þãrii.

Mi se pare de-a dreptul tragic cã singurul brand pe care l-am putut scoate în faþã este legat de jocurile de noroc, asta pare de-a dreptul o glumã proastã, dar nu e! Din pãcate, realitatea este hidoasã. Ne fãlim cu inteligenþa noastrã nativã, cu oamenii mari care îi avem, cu ºcoala noastrã de prestigiu, dar nu am fost în stare sã producem nimic care sã ne facã cinste ºi, eventual sã ne aducã progres. Mã uit cã Finlanda, o þarã micã ºi oprimatã de vecinul acela hrãpãreþ, a reuºit sã producã cel mai tare brand european: Nokia. Care sã fie secretul?

Din câte am înþeles, þara noastrã se aflã în fruntea unui clasament mondial în ce priveºte numãrul de cazinouri existente. Asta da întâietate! Mai deunãzi niºte bãieþi de la noi au jucat finala Cupei Mondiale la pocher, mulþi alþii sunt specializaþi în barbut, alba neagra, trasul þepelor, precum ºi în alte metode neortodoxe de manipulare a banilor.

Prietenul meu cel mai bun a spus cã: “Dupã roade îi veþi cunoaºte!”. Chiar dacã s-a referit la altceva, principiul poate fi extrapolat cu brio ºi aici. Care sunt roadele noastre? Mã refer ca naþiune, ca economie, ca societate… Loteria? Hm… Vai de noi!

2 thoughts on “Loteria Românã”

  1. Nu stiu pe ce loc se afla Loteria Nationala din Austria dar am auzit ca ai , o mai mare sansa sa-ti cada o nuca de cocos in cap decat sa castigi sau daca intre Graz si Viena (o distanta de 200 de km ) legam aceste doua puncte de reper cu monede de 1 € si undeva intre acestea sa te opresti cu masina sa te cobori si sa fie cea castigatoare.Ce stiu sigur este ca cel care sta in spatele acestui joc de noroc este prim ministrul Austriei.Intamplarea face ca in concediul pe care l-am avut in aceasta vara sa-l cunosc pe unul dintre cei mari producatori de jocuri de noroc din Europa care mi-a destainuit ca vrea sa intre tare si pe piata Romaniei .Mihai la sfarsit …imi pare rau de Dinamo !!

  2. Acidutule, ai pus degetul pe ranã! Îþi pare rãu de Dinamo dar mie mi se rupe inima! De ei ºi de fotbalul românesc, în general. Niciodatã n-am þinut cu Steaua, dar, crede-mã, când vãd cât de mult batjocoreºte becali clubul acela care a fãcut multe pentru fotbalul nostru ºi, mai ales, cum calcã în picioare pe toatã lumea, crede-mã cã mi-e mai milã de ei decât de Dinamo. Unde nu e cap, vai de picioare.

    În rest, bunã faza cu nuca de cocos!

Lasati un comentariu:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.